Förlåt alla som varit nära mitt huvud

Efter solsken kommer regn, för nu har vi fått löss. Eller Bossa och jag har fått det. Mest troligt även Nils. Säkert även Bennifer. BUHUUUU vad det känns äckligt.

Det har inte kliat jättemycket, men i dag på lunchen hittade Kajsa ett kryp i mitt hår och efter en genomsökning av Bossas hårbotten efter kvällsbadet såg jag en koloni. Och nu kliar det överallt.

Fan vad äckligt det känns. Suger blod ur hårbotten. Kryper omkring. Klänger sig fast med klor. Lägger ägg. Gnetter.

Barn. Kul nästan jämt.

5 reaktioner till “Förlåt alla som varit nära mitt huvud

  1. Usch vad hemskt! Jag håller andan varje gång det står att det går löss på förskolan… Och grattis i efterskott! Din födelsedag låter ju helt fantastisk!!

    Gilla

  2. Eva – tack! Det var min bästa födelsedag hittills. Johanna – japp, jag har liksom bara väntat på det. Undrar vad det blir nästa gång. Springmask? Skabb? Någon spännande magsjuka? Anslagstavlan på förskolan är alltid så nedslående. Anonym – tack för tips. Det ska jag/vi testa om inte Paranix funkar.

    Gilla

  3. Har hittat din blogg som jag nog läst sporadiskt innan, men inte följt. Nu sitter jag på semestern och väntar på att mannen ska komma ner efter att barnen somnat. Och läser och läser!! Vad bra du skriver! Och ni verkar ha det tufft. Även om det går upp och ner.Anyway, vi har haft springmask, och om lössen dör efter typ 12 h utan blod, så googlade jag springmask och upplystes om att \”äggen kan leva upp till ett år i damm\”. ETT ÅR!! I DAMM!! Herregud vad vi tvättade lakan och handdukar i 90 grader och skrubbade golv och annat tills knogarna var helt röda… Tur att jag var föräldraledig at the time! MEN det verkar inte smitta lika snabbt som löss (Every cloud has a silver lining).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: