Ändå mysig dag

Vilken teambuilding vi har haft i dag. Alla Hellbjörnar var hemma och kammade varandra och oljade in varandras hårbottnar med lusmedel.

Jag hittade inga löss på Ben, men han fick en behandling ändå. Jag och Nils hade några, men alltså Bo Hellbjörn. Det var som att gå på en lyckad safari. Djur överallt. Det kryllade. Fattar inte att hon gått omkring med det där. Måste ha kliat helt infernaliskt.

Hon var vid gott mod hela tiden, trots att jag kammade henne i över en timme och hon hatar att bli kammad. Hon pratade på om allt hon visste om löss (DERAS ÄGG HETER GNETTER! DE HAR KLOR, MAMMA, KLOR!) och det luskammen inte fick tag på (vilket var mycket) fick jag dra av med tumme/pekfinger-grepp.

Nu är jag rätt säker på att allt är dött, men enligt välkända internetforum har vi använt ett dåligt medel (Paranix), så jag håller andan. Om sju dagar ska vi upprepa proceduren.

Vad dyrt det är med lusmedel, förresten. Kostade nästan 400 spänn för två flaskor och jag tror att vi kommer att behöva köpa en till för att det ska räcka till upprepningsbehadnlingen. Vi har råd, men jag tycker att det borde vara solklar subventionering på något som är superviktigt för att det inte ska gå runt och runt och runt.

Vi har också tvättat alla sängkläder och handdukar i 90 grader, alla kläder-i-omlopp i 60 och lagt alla hårborstar etc i frysen. Dö lusjävlar, dö.

(Inte för att man måste köra allt i maskin, löss överlever inte utan blod, men det känns bäst att tvätta.)

Kliar det ändå inte i hårbotten nu? Fy.

6 reaktioner till “Ändå mysig dag

 1. Åh vad trist med löss. Vi har varit förskonade från mycket av det som stått på lapparna genom åren men löss hade vi (T) från och till i två hela terminer. Nästan varje vecka fick vi behandla henne, och nästan lika ofta E, och ibland också oss vuxna. Tyvärr spelar det liten roll vad man själv gör när inte alla andra gör likadant, samtidigt. Jag tyckte dock att Paranix funkade jättebra! Ofta försvann de på en tvätt. Så himla smidigt också jämfört med vissa andra preparat. Men jag håller med om att det skulle vara gratis eller åtminstone subventionerat, för det är verkligen inte billigt.. Men någon ska visst tjäna pengar på det också. Hoppas nu att ni slipper \”besök\” på ett tag. Kram!

  Gilla

 2. Vi har haft löss nästan konstant i ett helt läsår. Av och till. Lusmedel kostar lika mycket här (i Portugal) och man tröttnar när det kommer upp i över tusenlappen och de ändå kommer hem med löss igen. (medelinkomsten här är 8000/ månaden..) Vi har en bra luskam från Sverige som sliter något jävuLUSiskt på håret men tydligen ka ta bort ägg och gnetter och allt, så vi kammar och kammar, och ändå får vi tillbaks lössen hela tiden. Vi har börjat vänja oss vid dem nu.

  Gilla

 3. Johanna – skönt att höra positivt om Paranix. Jag läste inte om det i förväg utan valde bara det som såg enklast ut att använda, på Apoteket. Usch, varje vecka för er, alltså? Det är ju nästan ett heltidsjobb. Åsa – nä fy! Då måste det ju vara riktigt många som avstår pga peng.

  Gilla

 4. Jag har hört (as in mer alternativa internetforum, sanningshalt inte helt tillförlitlig…) att det funkar bra att kleta in hela håret i olja, typ oliv- eller kokos- och låta sitta ett tag. Tydligen ska det kväva lössen. Värt att prova om medlet känns dyrt eller om man har känslig hårbotten som reagerar på medlet.

  Gilla

 5. Vad har ni för kam? Köpte en snordyr på hälsokosten när vi hade besök förra året, och den tog liksom löss, gnetter och ägg. Sen missades lite ändå pga så himla mkt hår på ungen, men sjukt mkt bättre än den veka vita lilla kam vi köpte först. Nitfree heter kammen, billigast på nätet.Hoppas ni blir av med skiten!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: