Bubbas gulliga små broskbitar

Nils och Bendela tillbringade stor del av förmiddagen på vårdcentralen i väntan på en läkare som konstaterade brusten trumhinna och att han hör lite sämre på det örat. Ingen överraskning. Men lillebubb. Tänk om han alltid hör lite sämre? Han har ju alltid vätska i öronen när vi är på våra regelbundna kontroller. ”Det är normalt när barn är förkylda”, heter det. Men liksom varje gång? Rinner det någonsin undan? Har han alltid ont? Hänger det här ihop med att han inte pratar än? Att han inte sov de två första åren?

Kommer det bli som för James Frey, som berättade i Värvet international att han härleder mycket av sin missbruksproblematik och sin dåliga relation till föräldrarna på att de inte förstod precis hur ont i öronen han hade under de första åren av hans liv? Att han traumatiserades av sin öronvärk.

AH VAD SVÅRT DET ÄR ATT INTE VETA OCH INTE KUNNA HJÄLPA.

Nästa vecka är det jag som följer med Ben till öron-näsa-hals och kräver att de tittar noga och tar in det jag säger om alla inflammationer, de brustna hinnorna, de många penicillinkurerna, värken, de sömnlösa nätterna.

Men ska man behöva tjata? Ska inte vårdmänniskorna ställa samma frågor till alla, lyssna, ta till sig fakta och göra noggranna undersökningar – på alla?

Damn it.

5 reaktioner till “Bubbas gulliga små broskbitar

  1. Vi har fått lära oss att det kan vara svårt att se trumhinnor på små barn med de instrument allmänläkare ofta har på vårdcentralen. Går numera direkt till öronläkare när dottern har ont. Själv får jag ofta vatten bakom trumhinnan och det är otroligt obehagligt och smärtsamt. Hoppas ni får rätta på Bens öron.

    Gilla

  2. Det där med James Frey tänkte jag också på (gällande en bekants barn), men sen tänkte jag, nä, orimligt. Tänk alla kolikbarn, de ska ju snarare få en bättre relation till sina föräldrar för att de \”alltid är där\” eller nått. Så blev jag lite tröstad!Jag hör för övrigt jättebra idag trots otaliga öroninflammationer som barn. Heja på, igen!/Maja på Hisingen

    Gilla

  3. Han har i alla fall en supermamma som kommer se till att han får hjälp, det är guld det. Så bra att ni kämpar, se till att de gör något! Så lätt att alla bara avfärdar allt som tillfälligheter och att ingen ser helheten. (Min bästa kompis fick typ 8 penicillinkurer om året för \”luftrörskatarr\” när vi var i tonåren. Alla läkare bara \”för du har inte astma eller?\” och hon svarade \”nej\” eftersom hon aldrig hört/fått veta att hon hade astma. Såklart hade hon astma. Ja du förstår). Också: ÄR JAMES FREY INTERVJUAD I VÄRVET?!?!?! HAR MISSAT! Nu vet jag vad jag ska göra i morrn, om en säger..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: