Nyläst

Jag har läst Sisterland av en av mina favoritförfattare Curtis Sittenfeld. Det är hennes fjärde bok och alla är bra, men helt överlägset bäst är American Wife. Tycker jag, då.

Sisterland handlar om Kate och Violet som är enäggstvillingar och har förmågor. Eller ”they have senses” som Curtis kallar de. Medan den ena omfamnar sin klärvoajans och börjar jobba som medium så genomgår den andra, huvudpersonen Kate, en ritual för att försöka bli av med den. Hon byter namn, till och med. Hon har små barn, nämligen, och då är det för jobbigt att få massa förnimmelser om otäcka saker som kanske kommer att hända i hennes närhet.

Boken är skriven i jag-form och handlar om hur Kate tacklar allt som händer kring tvillingssystern Violet som råkar bli rikskänd när hon förutspår en stor jordbävning i St Louis där de bor. I tillbakablickar beskriver Curtis avgörande scener som påverkar hur de är mot varandra i bokens nutidskapitel. Vi får vet hur de vuxit upp med en deprimerad mamma och hur ”the senses” ställde till det eller löste fall för polisen och hur jobbigt Kate tycker det är att vara Kate. Allt varvat med mycket detaljrika beskrivningar av hur det är att leva med en 2,5-åring och en sexmånaders.

Vad jag tyckte om den, helt kort: 

Åh, när jag beskriver den här ovan så låter den som en fånig och/eller tråkig bok. Men det är den inte! Eller, enligt recensioner på Goodreads så kan den vara det, men jag gillade den verkligen. Kunde faktiskt inte lägga den ifrån mig. Kanske var det beskrivningarna av livet med små barn som gjorde att jag kunde relatera, eller så var det att jag verkligen ville veta om det skulle bli någon jordbävning eller ej. Hur som helst så fann jag den mycket spännande och inte alls ”200 sidor för lång” som många verkar tycka. För min del hade den gärna fått vara längre.

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

2 reaktioner till “Nyläst

  1. Håller med dig helt! Tyckte jättemycket om den även om jag precis som du tycker American Wife är bäst hittills. Gillade det vardagliga i kombination med de breda frågorna, kring identitet, tid, familj osv. Har du läst Tawni O'Dell? Tror du kanske skulle gilla!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: