Allmänt babbel om team Hellbjörn

Inser att jag har jobbat två och en halv vecka post semestern. Tiden bara spfftf. Två och en halv vecka i somras kändes som en ocean. Detta trots att de lediga dagarna mest bestod av att förhålla sig till mat- och sovtider och komma ihåg att ta med sig allt när man ska ut som ett annat ekipage. Rutiner, liksom, brukar ju göra att dagarna bara går och går och går.

Men i somras var det inte så. Dagarna kändes så långa, på ett bra sätt. Perfekt väder (förlåt, hatar varmt) och små utflykter nästan varje dag. Och vilket team vi var. Har aldrig varit så kär i min familj som mot slutet av den här semestern.

Nu sitter jag i mitt hörn och de har de sina egna liv igen och jag undrar vad de gör. Mest vad barnen gör. Så konstigt att jag ska träffa mina kollegor och kunder oftare än vad jag träffar dem.

Alla dessa möten och mejl, inte visste jag att det var livet?

Jaja. Det är väl som det ska vara.

En bra sak är hur som helst att Bo har börjat klättra in till storsängen varje natt. Orsak: ”det är så tråkigt i min säng”.

Vet att många tycker att det är jobbigt att sova med barn och det tycker väl jag också. Egentligen. Men fan vilket mys det är ändå, att vakna bredvid den varma femåringen. Att det sedan blir ungefär fem uppvak per natt (nu senaste natten pga 1. ”HEJ, JAG KOMMER NU!”, 2. ”MAMMA JAG DRÖMDE EN MARDRÖM”,  3. *fot i njuren*, 4. ”MAMMA, JAG MÅSTE KISSA, 5. ”MAMMA, VI BORDE KÖPA NÅGOT SÅ ATT MAN INTE FÅR MARDRÖMMAR!”) kanske är något … mycket. Men ändå. Ben sover (peppar peppar) mycket mycket mycket bättre nu än vad han någonsin gjort, så då är det väl inte mer än att det andra barnet ska hålla låda. Blir ju en väldans omställning om vi plötsligt ska börja få sova bra varje natt. Vad ska vi då prata om när barnen lagt sig?

3 reaktioner till “Allmänt babbel om team Hellbjörn

  1. Äh, kolla serier i varsin ände av soffan så skjuter ni på pratet tills de flyttar hemifrån. För övrigt himla glad över att den där yngsta hos er har börjat sova. Sömn – sån jävla livräddare det är!

    Gilla

  2. Jen – mycket så gör vi! Det är skönt. Och ja, JA, vad det är overkligt härligt att börja se ljuset i tunneln vad gäller sömnen. (Hoppas att detta inte är en jinx.)

    Gilla

  3. Elvira, eller Euwi som Einar säger, tassar in varje natt. Det är väldigt mysigt. Nu när hon ligger still i alla fall, småttingar är alldeles för rörliga för min smak. Huvudsaken är att jag får somna ifred utan ungar. Fasen va gott att han äntligen sover (OBS! OBS! Det kan ju vända (anti-jinx))!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: