Hemma hos Hellbjörns (ska jag sluta skriva Hellbjörn så ofta, kanske?)

Precis som Jenny så tycker jag mycket om att se hur det ser ut hemma hos folk. Så nu gör jag som Jenny och visar upp hemmet vårt.

Jag har för övrigt ett minne av att jag påbörjat ett sådant här projekt tidigare, och att jag då visade upp barnens rum och vårt sovrum. Men eftersom jag är sämst på att tagga inlägg så vet jag inte var de är.

I alla fall. Här kommer vårt kök.

Här äter vi. Jag älskar vårt köksbord. Vi plockade det från Nils farmors hus i Osby när hon skulle in på hem. Hon hade det i finrummet, övertäckt av ett stort tygsjok, och jag tror inte att det användes så ofta. Cirka 5 000 måltider senare (varav många med Kladdobert 1 och Kladdoblöt 2 till bords) så ser det … något annorlunda ut än när vi fick det. Det syns framförallt om man drar ut någon av de två utdragsskivorna. Färgskillnaden är markant. Vi tänker att vi får googla hur man får ordning på ett gammalt teakbord när barnen slutat kladda så förjävligt.

Det där med utdragsskivorna gör att bordet blir dubbelt så stort och då kan man enkelt sitta 10 personer runt det (och med lite vilja 12). Det är fint. Fast då måste man flytta bordet till annat rum, för köket tål inte så stort bord.

Sak jag aldrig reflekterat över innan jag flyttade in i huset: hur skönt det är att ha ugn i arbetshöjd. Bredvid de ganska fula vitvarorna i kulören rostfritt finns en dörr som leder ut till vår altan/grillplats/odlingskoloni/barnpoolutrymme.

På kylskåpet sitter min löpskola som jag körde under sommaren. Ah, så tillfredsställande det var att bocka av ett pass. Tanken är att jag ska avsluta det här och sedan ha löpning som en helt naturlig del av varje vecka. HAHAHAHA. Kommer ej att hända. Började jobba, slutade springa. Mjarå.

I köksfönstret frodas (hoppas) mina elefantöron. Har en stor, en mellan och tre små nu.

Här står också kokböckerna. Jag gillar Jamie Oliver, ja.

 På ena väggen sitter resultatet av mina extra ångestfyllda aftnar.

Samt den finaste tavla vi har. Den Cathrin gjorde till vår inflyttningsfest. Alla våra kompisar som var med och chippade in till lekstugan vi fick (förutom en som var med på presenten, men som inte ville vara med på bild, I’m looking at you Monk’s friend) syns i ballongerna. Ben och Bo syns i lekstuge(husvagns-)fönstren och jag och Nils vinkar från husets fönster.

Andra sidan av köket består av det där en jobbar på/i. Bänkar och skåp och diskmaskin och sådant. Allt är vint och snett och många skåp lossnar hela tiden eller går inte att stänga. Men grejerna funkar, så det är inte som att vi ska riva ut och göra snyggt. Funderar emellertid lite på att köpa dekorplast och ”kakla” om. Hur svårt kan det vara? (Säkert jätte, va?)

På anslagstavlan (som jag gjort!!! kalla mig pysselprinsen!!!) sitter obetalda räkningar och lite annat krafs. Just nu är den sådär härligt ren, för jag betalade alla räkningar i går. Ah, fresh start. Älskar känslan (dock hade vi typ 25 000 i räkningar den här månaden, så det var en inte odelat härlig upplevelse).

Och så krokar för hand-handduk (viktigt att märka, så äckligt om handduk börjar blandas med diskduk!) osv.

Om någon läser här själv bloggar hembilder eller kanske vill göra det nu så får ni jättegärna säga till. Tycker som sagt mycket om att få kolla in hos andra.

Hepp! Upptäckte att jag har en tagg som heter ”husligheter”. Använder den på det här inlägget och hoppas att det passar.

Åh, önskar att jag inte slutat tagga inlägg. Lat jag är.

4 reaktioner till “Hemma hos Hellbjörns (ska jag sluta skriva Hellbjörn så ofta, kanske?)

  1. Sparade detta inlägg superlänge pga skulle ställa en fråga 🙂 Det här med diskduk, handduk, disktrasa och svamp. Hur gör ni? Vi har bara en handduk (modell diskhandduk, alltså inte frotté) i köket men den byts varje/varannan dag. Känns ok för mig. Däremot HATAR jag om disktrasan inte vrids ur jättenoga och hängs upp i sin sån här hållare http://www.designtorget.se/disktrasehallare-pluring. När folk hänger den över kranen eller värre, över kanten i diskhon, eller värst: låter ligga blöt nere i diskhon ser jag svart. Samma med svampen; måste vridas ur och läggas på bricka bredvid diskhon där även diskmedel, diskborste, handtvål och handkräm står (ska stå). Med risk för att låta rabiat, detta kan väl ändå vara ända rätta sättet!? 🙂

    Gilla

  2. Hej!Om JAG får bestämma så har vi en disktrasa till diskbänk, bord, spis osv och en speciell till golvet. Den till golvet är i microfiber och byts ut ett par gånger i veckan (slängs då i tvätthögen). Vanliga disktrasan byts mer sällan. Typ när den börjar lukta eller känns slemmig. Då slängs den och ersätts med en ny (orkar inte hålla på och koka). Jag hatar också när den inte vrids ur ordentligt. Då blir den ju äcklig superfort! Nä, sköljas ur och vrida ur, varje gång. Tyvärr är inte Nils lika noggrann som jag och han kör till exempel gärna disktrasan på golvet 😦 Han har heller inte så mycket respekt för mitt sätt att hålla isär hand- och diskhandduken. Han blandar och ger, så att säga … Detta irriterar mig och bidrar till att jag blir bitter. Men vi jobbar på det! Typ.Angående en sådan där hållare så tycker jag att de är bra SÅ LÄNGE MAN VRIDER UR TRASAN. Annars kan de verkligen kvitta. Din bricka låter mycket trevlig. Tror att vi skulle trivas med att dela kök med varandra.

    Gilla

  3. Ja golvet alltså. Spöstraff till den som använder disktrasan där. Det är ju ett kapitel för sig. Där kör vi med hushållspapper/torky. Kan inte minnas att jag sett solrosen använda disktrasan där heller tack och lov. Försöker f ö ta papper till barnens händer också om de måste torkas i köket. Alt. att de går till badrummet och tvättar sig där.Hos mina föräldrar har de linneduk till disk och frottehandduk modell mindre till händerna i köket. Har ni så redan? Eller skulle det kunna vara en idé för att \”guida\” Nils i att inte \”råka\” torka händerna på diskhandduken?Vad gäller hur ofta disktrasan ska bytas blir det nog också åtminstone en gång i veckan här. Solrosen kastar och tar ny men jag kastar ibland och tvättar i 90 grader om jag ska köra en sån maskin ibland.Ja, vi skulle absolut kunna dela kök 🙂 Och kunna ha en frågespalt på temat!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: