Även du, min Josefinito?

Men vad falls, så får man höra att ens favoritpodcast Crazy Town lagt ner. Först Gotlandstrosorna, sedan Karin & Sara och nu detta.

Är det tristaste i sparvsången att min livsglädje är ganska avhängd det dagliga podd-utbudet eller är det att ovanstående slutar podda? Hoppas på det sistnämnda.

Förresten, finns det någon bjussig som kan ge mig ett podd-tips?

Mina favoriter, förutom de jag nämnt, är:

– Hannapees otroliga podcast
– The Moth
– Lilla Drevet
– En varg söker sin podd
– This American Life

Jag har tröttnat på:

– Alex & Sigge
– Fredagspodden
– Värvet

15 reaktioner till “Även du, min Josefinito?

 1. Jag har ännu inte börjat lyssna på (men tänkt börja med) Inte rasist men… Tänker att du kan få testa och sen avgöra om det är värt det eller inte. Annars lyssnar jag väldigt mycket på två avsnitt av en mängd poddar, lägger ner och lyssnar vidare. Få som fastnar. Fast har du inte lyssnat på Kvinnorna och pengarna så GÖR DET!!!! Finns dock få avsnitt.

  Gilla

 2. Har lyssnat på februaripodden, men fastnade inte. Kanske borde testa ett annat avsnitt? Det jag lyssnade på handlade mest bara om runkande. Jenny – ÄLSKAR KVINNORNA OCH PENGARNA!!! Vill ha mer avsnitt punkt nu. Hanna – åh, tack, ska kolla in!

  Gilla

 3. Haha, jag skrev det först – att om man inte vill höra på snubbar som snackar om runkande så är Februaripodden nog inget för en – men raderade av nån anledning. Så.. nej, det är nog inte värt att testa annat avsnitt, de fyra eller fem som finns än så länge behandlar alla typ samma lite tröttsamma tema. Ibland glimrar det till, men som sagt – MYCKET runksnack däremellan. Kom på annan dussinpod som kan vara bra att ha, om lagret sinar (måste ju lyssna på nåt när man städar eller lagar torsdagslasagne): Freakonomics. Mycket skit, men också en hel del lättsamt, allmänbildande och lite kul.

  Gilla

 4. åh! jag har tröttnat på precis samma poddar som du och sörjer också crazy town som satan :(nu har jag lyssnat på ett par avsnitt av the girl next door podcast. det är två grannar i usa som snackar och det är supermysigt! de är alltid väl förberedda och jag tycker att det är jättekul att få insyn i livet i arizona liksom. kan vara lite gulligt och präktigt ibland dock 🙂

  Gilla

 5. Du måste testa Geniförklarat, den är så kul. Görs ej av bara män och har en härlig feministisk outlook on life. Obs att det kan bli lite väl mycket partnergnäll emellanåt men det är också en kul återkommande jargong de har.Bland duopoddarna har Anitha Schulman & Ann Söderlund överraskat positivt. Väldigt mycket mer vardagsrealism än t ex Fredagspodden, trots att även de lever ganska glammiga liv egentligen.

  Gilla

 6. Felicia – tack för tips! Har lyssnat lite nu och håller med om mysfaktorn. Ska definitivt lyssna mer. Rebecca – glömde nämna Geniförklarat! Älskar det. Må det komma nya avsnitt snart.

  Gilla

 7. Jag gillar call your girlfriend, staden (om arkitektur och stadsplanering, en stad avhandlas per pod och en av programledarna har den bästa radiorösten!), bögministeriet, tvillingpoden (men du måste nog gilla kissochbajshumor och normbrytande stureplansmorsor..), snedtänkt med Kalle lind,kulturens abc (om du inte lyssnat så måste du! Älskar dem!)

  Gilla

 8. Stuff you should know.Stuff to blow your mind.Serial.Rättegångspoddem (speciellt de från rättegången med de som kidnappade uppsalastudenten, Elias Vecalius är en mycket intressant person..)Och om en tycker spökhistorier är kul och spännande så: anything ghost.Är det förresten nån som vet vad som hände med Karin & Sara? De liksom bara försvann utan förklaring 😦

  Gilla

 9. TACK FÖR ALLA TIPS!Kulturens ABC har jag tänkt länge att jag ska lyssna på. Är ju till och med bekant med Cecilia som gör den. Katta – åh, har missat Pendeltågsklubben! Ska bli bättring. Clara – jag undrar också vad som hände med Karin och Sara. Har stöll-googlat, men lyckas inte hitta någon förklaring 😦

  Gilla

 10. Atladottir och Bjurwald om man som jag AVGUDAR Margret Atladottir. Vet ej om den funkar för andra än journalister? Testa och let me gärna know! Sen skrattar jag (jag vet, helt osannolikt) högt åt Det politiska spelet trots att ingredienserna är Radiogubbar och Inrikespolitik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: