Snart har helgen vecka 38 tagit slut

I går hade jag så mycket söndagsångest att nästan hela huset blev städat och botten av tvätthögarna nåddes och både sopåtervinningen och panten togs tag i. Dessutom planerade jag, och handlade för, kommande veckas samtliga vardagsmiddagar och gjorde tre lunchlådor.

Hade ändå svårt att somna och hade inte kommit till ro när hostandet drog i gång runt midnatt. Ben har som bekant fått hostan och om vi ser till tidigare år så kommer den att hålla i sig till strax före jul någon gång. Så det är väl bara att …

I natt var det i alla fall helt okej. Det höll på i en timme, ungefär, men han spydde inte av den och när jag burit honom (är så glad att vi inte sålt ergobabyn) ett tag och på så sätt ”skakat ner” slemmet sov han vidare i ett svep, från halv två någon gång.

I övrigt hände detta otroliga i fredags: jag lyckades natta barnen! Ja, inte i deras sängar, men de somnade i alla fall. Nils tar alla nattningar, men han var på after work, så jag var så illa tvungen. Detta firades med Hannibal Lectors favoritdruva.

Nattningen föregicks av fredagsmys med Frost. Så bra film för Ben, som älskar musik! Kolla här när han får feeling:

Han kan liksom inte hejda sig. Måste_upp_och_dansa. Åh, älskade person, må du aldrig sluta agera på din feeling. 
På lördagen hade vi en så härlig förmiddag, jag och di små. Vanligtvis är det Barnkanalen och iPad som gäller på helgförmiddagar, för jag vill läsa DN och dricka kaffe och kanske såsa på en soffa, men i lördags gick vi ut vid niorycket och Bossa och Ben lekte tillsammans (!!!) och det kändes så lätt att leva att gårdagens söndagsångest egentligen borde ha legat längre bort. Knäppt att man inte kan påminna sig om de härliga sakerna när ångesten kommer. Inte ens när det ligger så nära i tiden som ”dagen före”. 

Jaja, det var inte bara ångest och städ i går. Jag klippte Ben också, vilket syns ganska väl på den här bilden (där Bo för övrigt slickar smör från sin kvällsmacka). Ganska gullig frippa, va?

Man ska dock inte titta för nära på den. Jag ville jämna till detta, men objektet för friserandet sa att ”nog får vara nog” och då är det bara att lägga ner sina verktyg.

I alla fall. God helg, goda barn. Gott liv ändå.

5 reaktioner till “Snart har helgen vecka 38 tagit slut

  1. Hatar mig själv för detta (plus borde läsa tillbaka i din blogg för att se om du fått, och avfärdat detta pinsamma tips) men för oss tyckte jag att det där äckliga med en lök under sängen funkade. Det luktade ju förjävligt i sovrummet, men hostan minskade. För Carro tror jag att luftfuktare var grejen.

    Gilla

  2. Löken har jag testat och jag tror att den funkade. Men kebab-lukten som följde alltså… Tror att jag väntar med löken tills det blir riktigt krisartat. Men vad lustigt att du säger det om luftfuktare. Jag tänkte att jag skulle leta i Carros blogg efter inlägget om hennes luftfuktarlösning. Men det var mot torrhosta. alltså? Ben är så himla slemmig nu…

    Gilla

  3. Vilken übermensch du är som städade allt det där på samma dag! Själv sitter jag just i soffan och försöker förmå mig att ta \”rycket\”. Det är bara så jobbigt när alla rummen liksom slammat igen av stök samtidigt. (Och haha vad sjukt med en lök under sängen. Men whatever works tänker jag… 🙂 Kebablukt eller ej.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: