I dag är ingen vanlig dag …

… för i dag är det min femårsdag som förälder. Låt oss ta en promenad längs minnenas allé!

30 september 2010. Klockan är strax efter 15 på eftermiddagen och jag är vid gott mod efter besked om att jag är öppen nio centimeter. Efter att ha kämpat på i ungefär 24 timmar var jag rätt säker på att det snart var färdigt. Hade någon berättat då att det skulle dröja sju timmar till av värkande livmoder så hade jag skjutit budbäraren. Eller mig själv. Vilket jag nog också efterfrågade. Hur som helst så ÄLSKADE jag lustgasen. Svimmade av den vid ett tillfälle.

30 september 2011. Matar en otroligt frisyr-sam Bo i sängen på födelsedagsmorgonen.

 

2012. Hittar inte en enda bild på mig själv runt födelsedagen. Så det här årets minne får bli bilder som illustrerar hur superhuslig jag var. Bakar trendigt bröd och fixar fint i skafferiet. Bilder som också skvallrar om att jag var i högsta grad gravid. Igen.

2013. Min mamma matar resultatet av föregående års graviditet och jag tramsar med Bo som har ett ganska otroligt napp-bett i munnen. Hon slutade med napp (och började med lördagsgodis) i samband med den här födelsedagen.

2014. Alltså förra året. HERREGUD vad lite det sovs den här perioden. Gå-till-psykolog-lite. Upptäcker här räddaren som fick mig att inte braka ihop totalt: jobbets vilorum.

Åh, fem år. Det gjorde du bra, lilla mammi. Höll storebarnet vid god vigör och tryckte ut en lillebror. Heja dig. Mig.

Årsdagen i år var också fin. Bo fick sång och wienerbröd på sängen i morse. Och nya skor.

Samt det hon önskade sig mest av allt: ”Lego Disney Princess: Ariel’s magical kiss”. Det satt långt inne att köpa detta skräp, men vad gör en inte. Hon blev så himla glad.

8 reaktioner till “I dag är ingen vanlig dag …

  1. Grattis hörru! Och tack för att en har fått hänga på med hela din mammatid so far 🙂 Och det blir ju bara bättre och bättre. Det kan jag FAKTISKT säga efter som jag har en 5-åring och en 10-åring och vet att första två åren med bägge varit småträliga. Stor kram på dig, du är min eviga storfavvis på intörnätt :-*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: