Nu kom jag att tänka på hur konstig upplevelse det är att handla på Sephora i Göteborg. Det får bli ett annat inlägg.

Mitt lilla helvete vad trött jag är i dag. Det är absolut ingen annans fel än mitt eget och beror på att jag gick och la mig för sent i förrgår samt oroade mig sömnlös i går kväll och i natt. Ben och Bo sa knappt ett pip från att de somnade 19:30 till strax före sju, så jag hade alla chanser i världen att sova ikapp mig. Men det visste ju inte jag när jag la mig, så jag låg som vanligt på helspänn efter ljud. Ryckte till när Bo vände sig eller när Ben sög tag lite extra i nappen. Såatteh … la mig vid tio och somnade … två? Tre? Gick upp sex, för jag skulle lämna på förskolan och ville hinna duscha och äta innan barnen vaknade.

Har svinmycket att göra på jobbet i dag, men tänker börja med att fylla i den här listan som jag hittade hos Niotillfem. Jag behöver dricka kaffe och tänka på smink en stund.

1. Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?


Det tar 30 minuter för mig från att jag går in i badrummet till att jag kommer att ut därifrån, duschad, sminkad och påklädd.

2. Och inför en utekväll då?


Plus en kvart för extra ögonmejk och kanske något svep med ett nagellack.

3. Vad har du för sminkrutin?


Varje dag: BB-kräm, puder, rouge, ögonbrynspenna, mascara.

4. Och hårrutin?


Ingen alls. Fast jag tvättar håret varje dag och fönar det om jag vill ha det extra platt och blankt.

5. Hudrutin?
Kväll:

Jag använder helst en rengöringsmousse eller gelé (absolut inte rengöringsmjölk) som tar bort rubbet, så att man slipper ha ansiktsvatten och ögonmejkremover. La Roche-Posay har bra rengöringsgelé, men jag testar andra ibland. Just nu har jag en mousse från REN och den är väl okej, men luktar inte kul. När jag är tvättad kletar jag in mig med massor av mandelolja. Det funkar toppen och kostar nästan ingenting.

På morgnarna går jag direkt från duschen till min BB-kräm. Ingen speciell dagkräm, alltså.

Jag har aldrig gjort en ansiktsbehandling eller gått på spa. Men ibland gör jag en ansiktsmask av aktivt kol, tee trea-olja och aloe vera och det känns verkligen som en himla utrensning. Blir så ren av det.

6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

Ögonbrynspenna.

7. Vad är din favoritprodukt just nu?

Deodorant från Axe. Har kommit på att jag trivs mycket bättre i de dofter som kallar för mansdofter. Skulle vilja köpa en Fahrenheit-parfym härnäst.

8. Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?

Inget speciellt Eller jo, att sätta på sig lösögonfransar. Fan vad svårt det är.

9. Ändrar du sminket efter årstid?
Nope.

10. Är du ofta osminkad?

Nej, jag gillar att vara sminkad.

11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot.

Pass. Eller är det roligt att jag har haft blå dreads och piercings överallt? Tack jesus kristus för att det inte fanns internet när jag var 21.

12. Vem piffar sig finast av alla du vet?

Jag tycker att min kompis och kollega Kajsa är så himla snygg jämt. Skulle lägga upp en bild om jag inte trodde att det skulle få henne att känna sig obekväm.

13. Ett absolut smink-nej?

Nämen to each their own.

14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?

Ögonbrynstransplantator för hemmabruk.

15. Ett hemligt sminktips tack!

Har nog inget. Men om en känner sig sunkig och inte hinner duscha rekommenderar jag en kvick luggtvätt i handfatet. Man ser nästan ut som ny.

3 reaktioner till “Nu kom jag att tänka på hur konstig upplevelse det är att handla på Sephora i Göteborg. Det får bli ett annat inlägg.

  1. Kul att du frågar. Jag älskar aktivt kol. Borstar tänderna med det ibland och det tar på riktigt bort fläckar från emaljen. För en ansiktsmask använder jag två kapslar (öppnar och tar ut pulvret) och några droppar tee trea-olja (kanske sju) och tillräckligt med aloe vera-gel (finns på apoteket) för att det ska bli lagom mycket för hela ansiktet. Jag gojsar ihop det och lägger över hela ansiktet och låter det sitta en halvtimme eller så innan jag sköljer bort det med vatten.Jag har hört att det ska gå att köpa aktivt kol i Hälskostbutiker, men jag har inte hittat (dock ej letat superduktigt). Beställde från Amazon i stället. Här finns en billig burk med 100 kapslar: http://www.amazon.com/Natures-Way-Activated-Charcoal-Capsules/dp/B0006LCQ4Q

    Gilla

  2. Jag önskar att jag orkade piffa mig (= sätta på make up), men på morgnarna är jag mer död än levande. Så jag är glad om jag kommer ur sängen alls….ha en trevlig helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: