Första firandet som etsas fast på minnet?

Är vi helt säkra på att det inte är någon röd dag den här veckan? En liten helgdag bara. En bortglömd … tredjedag någotnågot?

Det hade varit så väldigt skönt att få vila lite. Det här med att fixa två femårskalas på en helg kanske är typiskt ”det ingår i föräldraskapet”-seså som man inte får lov att gnälla över, men i egenskap av ansvarig utgivare av både kalas och blogg så tillåter jag mig. Puh, alltså, det tog på krafterna. Så mycket stiss och planering, så mycket mat och fix och disk. Tror att vi körde diskmaskinen fyra gånger i går. Kanske fem.

Men också: vad roligt det var. Framför allt att se Bo så lycklig. Jag tror inte att hon kunde ha haft en bättre helg. Barnkalas på lördagen och släktkalas i går. Massor av fina presenter och precis de tårtor hon önskade sig:

”Mamma, jag vill ha rulltårta på barnkalaset och prinsesstårta på släktkalaset, för prinsesstårta känns lite vuxligare.”

Ett sådant gull hon är. Herregud vad jag älskar henne. Får syn på henne ibland och kan inte fatta att hon kom ur min kropp. Hon är ju sin egen nu. 
Ben är mer vår lille fortfarande. Han var för övrigt också mycket nöjd med kalasen. Eftersom det var så mycket som hände hela tiden kunde han helt obevakad sitta och vräka i sig tårta och popcorn. Tror att han fick i sig två sådana här kartonger med pops innan vi kom på honom. Notera den påkomna minen.
Bra helg. Glada barn. Trött moder.

Och – åh – en jättebra sak förresten! Vår katt har flyttat till skogs, mina föräldrar tog med sig honom upp till Värmland i går. Smilla verkar än så länge nöjd med flytten och jag misstänker att han, när han får börja gå ut, kommer att gilla att bo mitt ute i skogen. Och mina föräldrars befintliga katt Jack får helt enkelt vänja sig. Kul med kompis, ju! Så nu slipper vi bära ansvar för en katt som inte vill vara med oss och mina föräldrar får mysigt sällskap. Alla är nöjda. Utom Jack. 

6 reaktioner till “Första firandet som etsas fast på minnet?

  1. Petra – åh, jag håller tummarna för så få sammanbrott som möjligt!Johanna – så himla skönt med katten. En ny värld öppnar sig. En där vi airBnB-ar bort vårt hus och sticker på långresa.Katten – du är faktiskt bäst, det är sedan gammalt. Felicia – ja, de är gulliga. Så tramsiga små klot.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: