Trött = sur

Jag lyssnar på podden Psyket och i avsnittet med Kalle Zackari sägs det att så fort man sagt vad som stör en eller påverkar en negativt så blir det bättre. Det stör mindre.

Så nu säger jag det. Detta stör mig som innihelvete. Speciellt när jag inte sovit på ett tag:

– Folk som smäller med sina tuggummin. Rys.
– Ljudet av luft och saliv som silas mellan tänder för att få bort något som fastnat där.
– Långa köer som följs av att folk inte tagit fram sitt kort eller ens bestämt sig när de kommer fram till kassan. Eller som har frågor om till exempel en kundklubb när de kommer fram. Herregud, googla.
– Folk som klagar över reklam på Instagram eller att det ska kosta ett öre att swischa. Det är inte en mänskligt rättighet att ta del av bra tjänster helt gratis.
– Människor på jobbet som mejlar och sedan två minuter senare rycker tag i en på lunchen eller när man är på väg för att kissa eller bajsa och bara ”SÅG DU MITT MEJL?”.
– Förväntad entusiasm i jobbsammanhang.
– Folk som äter kokta ägg till mellanmål. För guds skull.
– Folk som skickar mejl till alla_på_företaget om ”viktiga fotbollsmatcher”.
– Bilister som kör mot så pass brandgul lampa att de blockerar hela övergångsstället och cykelöverfarten när de väl stannar. Helvete vad sur jag blir. Händer varje dag också. Får lust att ”råka” skrapa lacken med cykelvagnen när jag trixar mig förbi med barnen.

Så. Jo, lite bättre känns det.

5 reaktioner till “Trött = sur

  1. Det där med kassakön. Jag är ihop med en sån jävel. Dessutom bara kastar han grejerna på bandet utan att ställa dem med streckkoden åt rätt håll. Behöver jag säg att han stör sig på mig för att jag är kassa-kö-Hitler? Men han lär sig fan ALDRIG. Helt ogenerat kan han ställa meningslösa frågor om varor han inte ens ska ha vid tillfället. TOTALT obrydd om kön. Jag fattar ingenting men jag önskar lite att jag hade hans förmåga att vara så sjukt avslappnad i sig själv (dock aldrig i det sammanhanget – där ska jag alltid vara effektivast i världen).Ja men nu känns det ju bättre!

    Gilla

  2. Jag var med till de kokta äggen. Jag gillar ju kokta ägg och de håller i väskan hela dagen liksom. Fast jag hatar förstås när andra förnumstiga människor halar upp ett ägg på fikat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: