Nyläst

Vissa sömnlösa nätter kräfver extra snälla böcker. Böcker som inte pockar på en, utan bara klappar.

Som Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Hennes egna ord om uppväxten i Västerås, med pappa som dricker så att han kräks galla i vasken varje morgon och som inte har lakan i sängen eller handdukar i badrummet, men alltid städar och har kvarterets finaste gardiner. Som inte vet att barn behöver sova mer än vuxna och köper godis till Åsa varje dag. Pappan som fick Åsa i skilsmässan eftersom, som mamman sa: ”jag gav honom det finaste jag hade så att han inte skulle vara ledsen”.

Vad jag tyckte om boken, helt kort:

Det är en av de vackraste böcker jag läst och en av få jag läst flera gånger. 

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

3 reaktioner till “Nyläst

  1. Läser den just nu med mina elever! Grät även denna gång, när jag läste om den nu inför att jobba med den med eleverna. Så otroligt vacker skildring av en relation mellan förälder och barn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: