Bossa lyssnar på min mage och kiknar av skratt

Blä, jag började spy i går kväll och det fortsatte under natten. Blev avlöst av Nils, som mådde något bättre än jag i morse, och jag har inte kräkts i dag. Däremot är det som att min rumpa kissar och tanken på att äta ger mig kväljningar.

Ben har fortfarande diarré och jag och Nils har delat på gracerna vad gäller blöjbytning i dag.

Blev påmind om hur mycket Linda Skugge skrev om det här när hon var småbarnsförälder: att ta hand om magsjuka barn när man själv är magsjuk. Det är inte_kul.

Blir inget med Tjörn heller 😦 Hinner inte gå 48 timmar efter sista tecknet på sjukdom (dvs min bajskissande röv).

Vad konstig inkubationstid det varit, förresten. Bo började spy redan i förra veckan och kräktes sista gången i lördags morse, men vi blev sjuka först nu. Det är väl Bens diarré som överlappat och burit smittan vidare? Jag vet inte. Drabbade blev vi, ändå.

Ses på andra sidan!

4 reaktioner till “Bossa lyssnar på min mage och kiknar av skratt

  1. Inkubationstid är tiden från att smittan kommer in i kroppen, tills sjukan bryter ut. Kräkbaciller kan leva 2 veckor (!!!) på till exempel dörrhandtag, leksaker, handdukar osv. Det går inte att vinna mot vinterkräkan!

    Gilla

  2. En familj kan smitta varandra flera gånger om men det är MYCKET ovanligt. Ofta blir du kortvarigt immun (någon månad) mot just den typen du smittats av. Det finns ju tyvärr många olika kräksjukebakterier, men just den ni haft borde ni statistiskt inte kunna få igen på ett tag iaf. Dock Klorin (enda som biter påt' och 90 gradigt. KRAM!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: