Vill snabbspola bara för att kika lite snabbt och se hur världens ledare löste biffen, för det måste väl hända?

Här är en jättelång artikel som jag tycker ger en bra grundläggande bild av de mest populära terrorgrupperna. Efter att ha läst den vet jag the basics om IS och al-Qaeda; hur de uppstod, vad de vill och skillnaden mellan dem.

Det är mitt sätt att hantera oron över ett växande IS-kalifat. Information, information, information. Så mycket information i mitt huvud nu.
Pratade precis med en kollega som har en Londonresa inbokad och hon är rädd för att åka. Jag förstår henne, jag skulle inte vilja sätta mig i ett tunnelbanetåg i en huvudstad just nu. Jag vill inte känna så. Det är precis det IS vill: att vi ska bli rädda och sluta känna oss fria. IS vill att vi ska börja hata på muslimer i allmänhet och stänga gränser och på så vis kasta bränsle på deras tes om att det pågår ett krig mellan västvärlden och Islam. 
Fy fan, det är röven.

4 reaktioner till “Vill snabbspola bara för att kika lite snabbt och se hur världens ledare löste biffen, för det måste väl hända?

  1. Tack för lästipset. Prenumererar på DN men öppnar den sällan tyvärr.. Vi kände faktiskt lite obehag i London för två veckor, att gå ner i tunnelbanan, folksamlingar, Madame T osv, speciellt eftersom barnen var med. Att åka British Airways kändes också olustigt. Det har ju hänt saker och snart händer det något igen liksom.. Vilket det också gjorde. Nä nu vete sjutton om vi hade åkt efter detta. Vill inte åka någonstans innan det lugnat ned sig känns det som. För det måste det ju göra. Kram Kusse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: