Vill ha och vill ha det jag inte för tillfället har

Jag lyssnar som en besatt på Kulturens ABC. Den lyckliga uppsidan med att upptäcka podden så sent i livet är att jag har ett stort olyssnat arkiv som en mumsig skatt framför mig. Det är så himla bra. Gråter och skrattar och har missat flera nya avsnitt av mina andra poddar eftersom inget är lika bra. Det gör nästan ingenting att nattningarna tar 45 minuter nu, för då hinner jag nästan ett helt avsnitt.

En sak som hänt med mig pga podden är att jag verkligen börjat sakna stan. När Cecilia och Caisa-Stina pratar om att de ses på Järntorget eller dricker vin i Haga eller fikar i Linné så river det i mig. Jag saknar att bo där det finns caféer och Seven eleven. Fan, vi ville ju bo i ett hus och vi bor i ett jättefint hus, och nu vill jag visst inte bo i hus.

Alltså det var inte som att jag gjorde så mycket vidare värst av tillvaron på Tredje Långgatan när vi bodde där heller. Men nu har jag en helt romantisk bild av hur det var. Plus: jag saknar platser.

Mina platser i dag är två: jobbet på Kungsportsplatsen och platsen Hisingen, där vi bor. Jag rör mig nästan aldrig någon annanstans och när vi väl orkar ta oss in till stan hela familjen, och till exempel går från centrum till Linné via Vasastan, så kan jag bli alldeles pirrig.

Gräset är alltid grönare osv. I morgon ska jag i alla fall jobba med Kajsa och vårt företag – som i dag blev registrerat av Bolagsverket, hurra! – på KTB och då ska jag hoppa av spårvagnen lite för tidigt och njuta av alla gator. Ja jävlar.

Avslutar med ett väldigt bra klipp som förklarar varför vi inte ska vara rädda för IS/Daesh. Vågar påstå att det är fem välinvesterade minuter.

2 reaktioner till “Vill ha och vill ha det jag inte för tillfället har

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: