No more tålamod for the wicked

I morse fick jag höra ett skämt som enligt berättaren var ”jätteroligt”. Det gick ut på att det blir tråkigt för den kvinnliga terroristen som sprängde sig själv eftersom hon nu skulle hamna med 72 oskulder.

Ja, ni hör ju.

Det var mest han som drog skämtet som skrattade och sa att det var för jävla roligt och de två i rummet som han skämtade med (jag satt en bit bort och han pratade inte med mig) skruvade bara på sig.

När den här personen börjar skoja eller uttala sig om politik brukar jag vanligtvis dra på mig mina hörlurar, för vi tycker så himla olika och diskussionerna ger mig ångest. Men idag hörde jag hur käften sa:

”Men, ursäkta, vad var det som var roligt med det där?”

”Ja, alltså de tror ju att man får 72 oskulder när de dör.”

”Ja, men vad var det som var roligt med ditt skämt?”

”Ja du, det får du nog allt tänka ut själv.”  *överlägset leende samt ton*

Och det där, alltså, DET DÄR. Fan vad jag stör mig på det. Det är så himla vanligt, upplever jag, att man inte får några riktiga svar från de som är rasistiska på Facebook, dementerar den globala uppvärmningen eller förnekar att det finns en könsmaktsordning. Eller som nu: drar ”skämt” av typen ovan.

Jag kan inte komma på en enda gång då jag ifrågasatt någon i ett kommentarsfält och verkligen fått ett förklarande svar. Min taktik är, som jag nämnt förut, att visa hela halsen och att utan att använda ett enda kraftuttryck ställa frågan ”hur menar du”. Men det kommer ALDRIG några svar. Bara massa fnys och ibland ilska.

”Ja, men de har väl inte riktigt tänkt klart de då.” ”Och de kanske behöver lite hjälp.” ”Och alla har ju rätt att yttra sig”. Och fan och hens moster vad jag har gullat och försökt förstååå rasister och kvinnohatare hela tiden. Jag orkar fan inte mer. Jag har inget tålamod längre. Varför ska jag tänka efter hundra gånger på hur något ska landa när en person i min feed utan att fundera kan säga så här:

Varpå jag vill att han ska utveckla:
Varpå han inte svarar, men andra människor engagerar sig och har en massa teorier som bottnar i en känsla av att flyktingar för med sig terror.
Vilket gör att jag ifrågasätter på följande vis:
Vilket leder till att personen som jag ställde frågan till från början faktiskt svarar:

Men han SVARAR ju inte egentligen. Och det får mig att tro att om han skulle utveckla skulle allting falla på sin egen dumhet och det är därför han inte svarar.

Jag tror också att det är därför min kollega som drog skämtet bara fnyser och tycker att jag ”får fundera på det själv” när jag ber honom utveckla poängen med skämtet. Hade han börjat förklara sig hade allt fallit.

Fan vad trött jag är på att ha överseende med idioter som pratar och sprider dynga omkring sig utan att tänka efter. Mitt tålamod är från och med nu slut. Det finns inget mer gull att hämta här. Det är slut! Slut sa jag!

8 reaktioner till “No more tålamod for the wicked

 1. Det var väl för fan på tiden? Säger jag inte bara till dig utan även till mig själv. Så trött på att vara vänlig och hålla god ton, kolla upp fakta och använda välanvända källor när andra sidan bara spottar på mig/oss.

  Gilla

 2. Hear, hear sister! Jag känner precis som du! För att inte tala om alla manliga kollegor jag hela tiden ska bekräfta och klappa på Suck! Läste bästa citatet idag: \”If we ban syrian refugees on the slight chance that some might be terrorists we should also ban the sales of gun to white males since there's a slight chance that they might be involve in mass shooting\”. Heja dig Maria!!!

  Gilla

 3. Håller med! Och det är så himla skönt när man lärt sig att använda \”hur menar du?\”-svaret, har såvitt jag vet inte varit med om en enda gång (okej, kanske en enda) när jag faktiskt fått en förklaring och inte bara en massa trams.

  Gilla

 4. Det där \”skämtet\” har jag också läst någonstans och jag fattar verkligen inte. Ofta kan det vara att jag fattar vad som är meningen med ett skämt, men att jag helt enkelt inte har rätt humor och inte tycker det är roligt, men hör fattar jag inte ens vad det är meningen att man ska skratta åt.

  Gilla

 5. Åh ja jag håller med så himla mycket. Händer hela tiden runt mig. Och jag ger mig ofta in i sådana FB-diskussioner och skriver \”Förklara gärna vad du menar med det\” när någon har länkat en artikel och får svar \”Jag håller med artikeln\”. Åhh!!!

  Gilla

 6. Nu ska man ju inte hålla på och säga att vissa är bättre än andra, men jag vill ändå påstå att ni som läser och kommenterar här är så himla typiskt bra personer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: