Nyläst

Jag har läst Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. Den handlar om att hitta sin grej. Eller kanske snarare om hur Nina hittade sin grej. Från gymnasietidens garderande överprestationer för att vara säker på att kunna bli vad som helst, till pluggandet på universitetet där det nog är bäst att välja ”något brett” i stället för att kanske satsa på det man drömmer om, för det är viktigt att bli gångbar på arbetsmarknaden. Via jobb som inte var bra till jobb som var så bra att det inte gick att sluta jobba, till depressioner och gå in i väggen och flytta till New York med Sandra Beijer och jobba i flera år på stora reklambyråer utan att producera någonting.

Vad jag tyckte om boken helt kort:

Den gick snabbt att läsa den och jag kan se hur den hade kunnat peppa mig om jag sprungit på den för 15 år sedan. Jag gillar allt som uppmuntrar folk att tänka att det behöver inte vara på det här sättet. Men för mig i dag föll boken platt. Jag störde mig på den brådmogna tonen och ”alla kan om de vill”-mentaliteten och det kändes som att jag redan tänkt alla tankar som stod i den. Men det är ju inte Ninas fel, utan det beror väl på att jag är så oerhört gammal och vis och reflekterande av mig. Nästan irriterande eftertänksam.

Skoja. Men jag kände lite så i alla fall.

Läs den här boken:

JA   NEJ   NJA

(Om du är 22 och i färd med att utbilda dig eller funderar på vad du vill bli är den nog toppen.)

En tanke på “Nyläst

  1. exakt så kände jag också när jag läste den. och jag gillar ju vanligtvis Nina Åkestams texter som fan. Hade kanske för höga förväntningar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: