Tar tag i detta!

Nu har jag varit och lämnat prov och fyllt i papper om min hälsa (är tydligen för kort, enligt BMI?) och sjukdomsbakgrund. Gick till Hagakliniken, för det var billigast enligt en undersökning i GP (vill inte besvära skattefinansierade sjukvården med min hypokondri, så jag gick privat) och det gick på 1 700 + 170 extra för test av sköldkörteln. Väl investerade pengar om det kan få mig att sluta tänka på döden hela tiden. 

Tillägget för sköldkörtelkoll kommer sig av att jag vet att rubbningar i sköldkörteln kan orsaka ångest. Herregud vad jag hoppas att det är fel på min körtel. Lite Levaxin bara så är jag på banan igen, hurra. Hoppas också att mina restless legs och min störda inställning till sömn går att härleda till järnbrist. Enkelt åtgärdat, hurra!
Hoppas däremot inte att mina inre organ är på väg att kollapsa eller att mitt blodtryck eller blodsocker är skyhögt livsfarligt åt något håll. 
På tisdag ska jag på återbesök. Är så rädd för domen.

9 reaktioner till “Tar tag i detta!

 1. Så bra att du tar hand om dig! Men, det finns ju i ett mönster att säga: \”Jag vill att min psykolog ska känna att det var produktivt att arbeta med Maria\” och att säga: \”Jag vill inte belasta skattesystemet med mina problem\”, – du undviker att ta plats, du tänker på andra än dig själv först, även i situationer när du borde tänka på dig själv först. Obs, obs: Jag hoppas att jag inte låter för kritisk. Jag tänker och säger själv liknande saker. Ofta. Jag vet att det inte är bra för mig och att det är en del av min ångestproblematik att jag inte tillåter mig själv att ta plats och vara till besvär. Du måste lita på att skattesystemet och psykologen själv kan sätta sina gränser 🙂 Du måste inte tänka åt dem. Du ska inte hjälpa dem att tro att något är lyckat eller inte, du ska inte avgöra om de har råd med något. Det är helt enkelt inte din uppgift. Du ska bara tänka på vad som är bäst för dig när du behöver hjälp. Och sist men inte minst, så är psykisk hälsa viktig. Jätteviktig. Du borde inte känna att skattesystemet ska bära det fysiska men inte det psykiska. Att gå till privat vård för psykiska problem men inte fysiska är ju på sätt och vis att säga att det psykiska inte är så viktigt. En kram, Hanna

  Gilla

 2. Det som vidmakthåller hypokondri/hälsoångest är bland annat eller framför allt att man går till läkaren och kollar upp hälsan, tyvärr. Om du mår bättre av \”kollen\” har du säkert inte hypokondri utan är bara stressad.

  Gilla

 3. Sköldkörtelproblem tillhör tyvärr avdelningen grovt underprioriterade och underdiagnostiserade kvinnosjukdomar, och Levaxin visades redan på 60-talet fungera dåligt och ingen forskning lyckas motbevisa… så önska dig inte fel på sköldkörteln, du har bara hånfyllda läkare och fellow foliehattar på Facebook att hämta där. Mvh på plats redan och något bitter ;-)PS. Skriv mer om vad ni äter. Älskade de inläggen! ��

  Gilla

 4. Hanna – jag vet det. Egentligen. Jag vet inte varför jag tycker att jag är mycket mer besvärlig än precis alla andra i alla situationer. Kanske något annat att ta upp i terapi? Orkar inte med mig själv… Anonym – jag hoppas verkligen det. Att det lugnar sig av en koll, alltså. Haha, jag blir jättelugnad av dina ord. Tror att jag mest behöver någon som säger åt mig ibland. \”Om det här händer så är det så här\”, typ. Det känns så tryggt. Liz – nä, är det sant? Ännu en anledning att bli ursinnig pga avdelning \”kvinnosjukdomar\”, alltså. Fyfan. Har jag skrivit mycket om mat? Det minns jag inte ens. Får gå tillbaka och kolla. En grej med mat, dock, är att jag tycker att det är svårt att skriva om vad vi äter när vi äter kött, för jag skäms för det. Borde ju inte äta kött. Känner mig också som en hycklare som därför inte skriver om vad vi äter, ÅH.

  Gilla

 5. Maria, Jo jag trodde nog att du visste. Men jag vet hur svårt jag har att lägga bort sådana tankar själv, och det gjorde liksom ont at se dig skriva ner samma tankar. Så det kändes som om jag borde bekräfta dig i att du har rätt att ta plats. Du verkar mycket klok. Hanna

  Gilla

 6. Det är noga att det är rätt sorts magnesium, inte magnesiumoxid som bara ger diarré. Taggar dig på insta där jag skrivit om det typ bästa som hänt mig på år och dar. Ångesten är som bortblåst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: