Ytterligare ett jobb för någon go databasdesigner

Minns ni när jag blev förvånad och väldigt besviken över att det inte finns ett journalsystem för all allmänvård? Hur de på Öron-näsa-hals Lundby Capio valde att tro på det de såg i sina journaler (två öroninflammationer) i stället för vad vi berättade (jättemånga fler öroninflammationer) och hur jag sedan ringde, mejlade och e-legitimerade mig runt i olika vårdsystem för att beställa hem alla hans journaler för att ha som bevis?

I dag sprang jag på en ny journal-relaterad tråkighet.

Jag var med Ben på hans 2,5-årskontroll på BVC (allt gick fint, sköterskan skulle återkomma i frågan om logoped, men verkade luta åt att han inte behöver det, hans tal har lossnat ganska bra sedan han fick rör) och passade på att fråga om Bo skulle få komma på besök snart.

Då visade det sig att hennes journal var borta och att hon missat två kontroller (fyraårs och femårs).

Jag tyckte så synd om sköterskan för hon blev jätteilla berörd och förstod inte vad som hänt och hon jobbade inte ens på stället när vi anmälde Bo och Ben till den BVC:n, så det var verkligen inte hennes fel.

När jag och Ben höll på att installera oss på cykeln kom hon ut med journalen i högsta hugg och förklarade vad som hänt. När BVC i Linné skickade över Bossas journal satt den ihophäftad med/bakom Bens journal och ingen i personalen hade märkt den. Så hon registrerades aldrig.

Alltså jag fattar att sådant här kan hända, mänskliga misstaget osv, men ändååååå. Jag vill bara kunna lita på att allt funkar. Jag vill inte behöva hålla koll på när barnen ska kallas till sina kontroller, jag vill att systemet bara ska göra sin grej.

Eller är jag dum? Borde jag hålla koll?

Nu ska hon i alla fall kallas snart.

5 reaktioner till “Ytterligare ett jobb för någon go databasdesigner

 1. Alltså, att de öht ska skicka papper till varandra är ju bortom all vett och sans år 2015. Men det handlar inte om att skicka in en smart tekniker, det handlar nog mer om snårig/föråldrad lagstiftning om register och patientsäkerhet etc.

  Gilla

 2. Det har hänt oss också. Journalen \”försvann\” mellan två BVC:n. Den hittades i en hög hos någon till slut. Vi missade Lillas treårskontroll. Känns väldigt stenålders…

  Gilla

 3. Sånt händer tyvärr. Mer finns nog inte att säga om det.Men din fråga. NEJ, du ska inte hålla koll. Det är vårdens sak. Sen brister det ibland, men det är ändå deras ansvar.

  Gilla

 4. Johan – men visst, så himla gammaldags. En baxnar.Knut och kofta – so we are not alone? Så knäppt.Tankarochvardagslunk – jag känner också lite så, det är så mycket att hålla ordning på som det är 😦

  Gilla

 5. Mäh! Nej men klart att inte du skulle hållit koll, inte så lätt om en inte vet vad som behöver hållas koll på? De säger ju att de ska kalla en när det är dags.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: