Nyläst

På rekommendation av en som jobbar på Pocket Shop (älskar de som jobbar på Pocket Shop!) läste jag Hon som älskade honom av Sara Kadefors. Den handlar om Malena som är jättekänslig för ljud och folk och lämnar Stockholm för ett litet torp på landet och bestämmer sig för att inte komma nära någon utan bara koncentrera sig på sitt översättarjobb och att bli lugn. Men så börjar hon få känslor för familjen som bor i stor-huset. Hon blir kär i pappan, kompis med mamman och känslomässigt anknuten till barnet, fosterbarnet och de två asylsökande pojkarna. Kämpar emot, trillar dit, försöker ställa allt till rätta, mår bra, mår dåligt osv. Hela tiden funderas det på kärnfamiljens vara eller icke-vara. Eller mer kanske idén om kärnfamiljen.

Vad jag tyckte om boken, helt kort:
Den var fin. Jag läste ut den på en natt + lite till och trots att man nästan direkt får veta hur det kommer att gå, så finns det något som gör att jag vill fortsätta läsa mer och mer och mer. Det kanske är de fina personbeskrivningarna som gör att ”huvud-plotten” inte känns så viktig. Eller så finns det inte ens en huvudhandling. Jag kanske inte fattade. Men det spelade liksom ingen roll.

Läs den här boken:

JA  NJA  NEJ

3 reaktioner till “Nyläst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: