Julen går snabbt när man är värd för den

I går hade vi jul hos oss och det var väldigt bra. Här kommer några höjdpunkter.

Börjar med det viktigaste, min bästa julklapp. Biljetter till Tame Impala i Hamburg från Nils. Har velat åka dit sedan jag började läsa Sandras blogg och ännu mer efter att På Spåret sålde in det som ett resmål. Nils har till och med fixat barnvakt, hurra!
Fick också precis de böcker jag ville ha. Hurra för bra önskat av mig. 
Julen är en tuff tid för oss copywriters, för pressen på att vi ska leverera de bästa rimmen är hög. Tycker att jag verkligen slipper skämmas för rimmet jag skrev till en av Nils julklappar. Han fick en överprisad superhajpad cykelklocka från Spurcycle och rimmet lät så här: 
Gör dig hörd, din gamle nörd. 

Den absoluta höjdpunkten var ändå när de här två dundrade upp från källaren där de bytt om till ”TomteBo med assistent”. De var så himla malliga och gulliga och skötte paketutdelningen med så stor entusiasm att det nästan blev övertändning. 
TomteBo var i karaktär hela tiden och pratade om att det var synd att ”flickan Bossa” missade paketutdelningen, men att TomteBo skulle ta hand om hennes klappar. 
Annan höjdpunkt: Ben öppnar klappen jag köpte. En nalle större än han själv. Han visste inte vart han skulle ta vägen. 
Dessutom, och det här förstod jag inte förrän allt stod på bordet, så lyckades jag bjuda på fika med sju sorters hembakta kakor. Nu hade inte jag bakat alla, men ändå. UNHEARD of i mitt hus. Att alla vuxna ganska länge missade att Ben hade flera kakfat på knubbig armlängds avstånd visade sig i blöjan i dag.
Annat gott: paj med hundra kilo ost. Jag stod för de vegetariska alternativen på bordet och det kanske inte är så vego med hundra kilo ost, men det är ju bättre än ingen ost alls. Eller vänta nu?
På temat bra saker så slog mina klappar till Nils bror respektive min far väl ut. ”When in doubt, köp en tröja med favoritlaget.”
Annars var helgens bästa tröjor dessa som Ben och Bo fick i julklapp. Min farmor, snart 85, stickar så otroligt bra. Jag har aldrig kunnat sticka själv, men jag misstänker att det inte är något man gör på en kvart det här. Bo fick dessutom en hel uppsättning hemmastickade dockkläder. Jag smäller av.

2 reaktioner till “Julen går snabbt när man är värd för den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: