Nytt år, nytt barn (alltså inte ett sprillans nytt, spiralen sitter där den ska)

Förra årets nyårslöfte var att trappa ner på nässprayen. Ha! Otrivinen går fortfarande varm varje kväll. Men jag slutade faktiskt under några veckor i våras eller om det var i somras, så det kanske räknas som ett infriat löfte? Med lite god vilja.

I år har jag två eller tre nyårslöften. Ett är att föra ångestdagbok. Bara några rader varje kväll för att kunna upptäcka eventuella mönster (I’m looking at you, PMS). Det andra är att springa Göteborgsvarvet. Att Varvet är 21 kilometer långt, eller ungefär 10 kilometer längre än jag någonsin sprungit, innebär att jag verkligen måste börja träna igen. Så därför spiller det löftet över i ytterligare ett löfte: en vit månad, vilken inleddes i går. Än så länge känns det mycket bra, trots att jag älskar vin. Och öl, men mest vin. Jag inbillar mig att en månad helt utan vin på helgerna automatiskt kommer att leda till att jag springer mer och stoppar i mer saker som gör mig snabb och mindre saker som gör min långsam. Vi får se.

Årets första dagar sammanfattas annars bäst av denna bild. Att vara lediga tillsammans och dessutom med två barn som nu äntligen, äntligen kan underhålla sig själva en stund utan att någon förälder är i samma rum ger möjlighet att värma bagel och läsa nästan hela DN innan jag måste göra något annat av dagen. Det är så overkligt att vi nått dit att jag nästan inte tror att det är sant. Att Ben sover på nätterna och att jag får göra bagel på morgonen. Det är det finaste jag vet.

2015 års viktigaste händelse för mig skulle kunna vara företaget jag och Kajsa startade. Att vi köpte bil var också en stor grej.

Men det största är ändå det som hänt med Ben och i förlängningen mina frukostar och min ständiga beredskap: att han fick de där jävla rören i öronen. Vi har fått som ett nytt barn, som sover och pratar och slipper ha ont.

12 reaktioner till “Nytt år, nytt barn (alltså inte ett sprillans nytt, spiralen sitter där den ska)

  1. Så skönt att höra att det funkar bra! Men verkligen helt sjukt att ni inte fick hjälp tidigare. Tänkte på dig häromdagen då min son fick öroninflammation, skrek i typ tre nätter och är 4 år och kan tala om vad som är fel. Ändå blev jag lite galen av skrik och förlorad sömn. Tänkte då på hur du haft det varje natt i ÅR! Heja dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: