Maj, maj, maj, vilket bokår

Jag läste jättemånga böcker förra året. 33 stycken, eller 0,6 i veckan (inte 1,6 som jag skrev först, pinigt, good catch Petra). Många av dem lästes under sömnlösa och ångesttyngda nätter och det var ju inte så kul. Att jag hade så mycket ångest och sov så lite. Men ändå bra att något gott kom ur det. Jag gillar stämningen jag hamnar i när jag läser böcker, men jag tror att jag älskar att ha läst ännu mer. Kunna bocka av.

I alla fall. Av de 33 böckerna var 25 skrivna av en kvinna, fem av en man, två av två kvinnor och en av en kvinna och en man. 
18 av dem var skrivna av svenska författare, åtta av amerikanska, fyra av britter, en av en franska, en av en kanadensisk och en av en norsk. 
Genomsnittsboken jag läste 2015 var alltså skriven av en svensk kvinna. 
Händelsevis råkar min favoritbok från förra året också vara skriven av en svensk kvinna. Eller favoritböcker, kanske jag ska säga. För det är nästan omöjligt att välja vilken av böckerna ut Kristina Sandbergs trilogi om Maj som är bäst. Jag blev i och för sig som mest drabbad av mittenboken Sörja för de sina. Fast jag fattar att det beror på att jag just nu har två små barn och det har Maj också under den tid då just den boken utspelar sig. De andra är minst lika bra, välskrivna och svåra att värja sig från.

6 reaktioner till “Maj, maj, maj, vilket bokår

  1. Förlåt, vän av ordning här. Fick panik när jag läste 1,6 i veckan! Det skulle resultera i 83,2 böcker! 0,63 böcker låter rimligare. Mycket imponerande i alla fall! Är själv inne i ett riktigt lässkov, vilket för mig betyder att läsa några sidor om dagen i 2-3 böcker. Läste just ut Färjan av Mats Strandberg. Den var kul/läskig.

    Gilla

  2. Mathilda – vad kul!Bortugal – så är det. Petra – tack för att du sa till. Jag tänkte lite snett där… Jag har Färjan på min att läsa-lista!Annika – jag är lite avis på dig som har böckerna framför dig.

    Gilla

  3. Den första boken har stått i bokhyllan i flera år och glott på mig. Fattar inte varför det inte blivit av att jag inte bara plockat ner den. Den får jag se till att läsa i år. Och de andra två.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: