2015-listan

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Jag startade ett företag. Ursäkta om jag tjatar om detta, men att se på mig själv som egenföretagare och inte bara anställd (vilket jag fortfarande är till 90 procent) ligger otroligt långt från min natur. Att säga det högt gör det mer verkligt. Steg två: göra skillnad och börja fakturera. (Steg 1,5: lära sig att fakturera.)

Vilka länder/städer besökte du?
Berlin gånger två!

Med Nils på Melbourne Canteen i maj. (Jocke och Katten var också med.) 

Med these brilliant bellends i september.  
Vad var din största framgång 2015?

Att jag lyckades övertyga sjukvården om att något inte stod rätt till med min sons öron. Att han fick rör i öronen började höra, prata och sova. När jag tänker på att han hade ont i nästan två år i ”onödan” börjar jag gråta, så vi tänker inte på det.

Benneton när han fortfarande hade ont. Men var glad ändå. Ibland.  

Bästa köpet?

Livet har sannerligen blivit enklare sedan vi köpte vår Mini Cooper Countryman. Eller: Julia Aurora Mini Hellbjörn, som Bo har döpt henne till. 

Tut tut, brum brum!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När jag vaknade på min 35-årsdag befann jag mig i en AirBnB-hyrd lägenhet i Berlin. Nils, Katten och Jotte sov och jag gick ensam och köpte god bretzel-frukost och färsk frukt och sådant. Gjorde kaffe och öppnade paketet som Matilda och Petra skickat med mig. Just där och då upplevde jag ett lyckorus som man nog hade kunnat skära upp och servera som tårta.

Presentöppning i Berlin. Med en hel härlig 35-årsdag framför sig.


Och ledsen?
1. Effekterna av krig. 2. Effekterna av sömnbrist och oro.

Årets låtar? 
Jag gick in här och kollade hur jag lyssnat under 2015 (tips på kul länk, förresten, om man gillar statistik) och den artist jag lyssnat mest på under 2015 (om man räknar bort barnlåtar och ”somna nu för i helvete”-musik) är Youth Lagoon. Och min favoritlåt från hans senaste skiva är Rotten Human. Älskar stycket där han sjunger ”you were the drug that I couldn’t shake, you were the habit that I couldn’t break, lying awake for 8 hours straight”. De är så … uppbyggligt eller hur man säger.

Det finns ingen officiell video till den än. Hoppas att han gör en. 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Men jag tog tag i det! Gick i terapi, köpte KBT-böcker och magnesium.

Favoritserie?
Master of None.

Häromnatten drömde jag att jag låg med Aziz. 

Bästa filmen?

Vet ni hur lång en film är? Vet ni hur lite tid som blir kvar från det att barnen är nattade till dess att jag själv måste gå och lägga mig? I kväll ska jag i alla fall få kolla på Insidan ut. Det har jag sett fram emot.

Bästa boken du läste i år?

Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris. Dvs Maj-trilogin av Kristina Sandberg.

Du och jag, Maj. Du och jag. 

Bästa matupplevelsen?

Eggs Benedict och Bloody Mary på Melbourne Canteen på min födelsedag.

Halloj!

Något du önskade dig och fick?

Hjälp från sjukvården. Till slut.

Numera hör han. Och pratar. Och sover. Alla får sova.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Hade min bästa födelsedag någonsin, bara.

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
1. Färre rasister på maktpositioner. 2. Bättre retorik på mig själv, så att jag kan argumentera mot och utbilda/upplysa trötta dummisar som hämtar ”bevis” från sina magkänslor.

Vem saknade du?
Liselott bor lite för långt bort nu alltså.

Nyårslöfte?
Vit månad i januari (so far so good), ha kraft att genomföra Göteborgsvarvet (ska börja springa på löpband vissa luncher, men jag har faktiskt löjligt mycket mens nu och orkar inte bloda ner gym-duschen), föra ångestdagbok.

Högsta önskan just nu?
Lunch.

3 reaktioner till “2015-listan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: