Jag blir helt plottrig när jag tänker på det, säger jippi för mig själv och så

Här sitter jag och drömmer om nästa fredag. Då är det jag och Nils som hoppar in i Julia Aurora Mini Hellbjörn och drar till Hamburg. Tre hotellnätter och konsert med Tame Impala. Gå på loppisar och äta god mat. Dricka jättemycket öl (ser slutet på min vita månad nu och längtar ”rätt” mycket efter vin och bärs) och knata omkring och titta på grejs.

Sist jag och Nils åkte iväg på något helt själva var när vi drog till Liverpool i december 2013. Det känns som för ett helt liv sedan. Tänk om vi visste då att det skulle ta över två år av sömnlöshet innan vi kom iväg på något tillsammans igen.

LÄNGTAR SÅ OERHÖRT.

Dock är man ju rätt sårbar som småbarnsförälder och resenär. Trots att barnen inte ska med på resan vill man kanske inte åka om någon av dem blir jättesjuk. Och eftersom vi ska vara borta lite längre än vad mina föräldrar tål (fredag morgon till måndag kväll) behöver vi engagera alla våra barnvakter. På söndagen blir mormor och morfar blir avlösta av farfar och farmor. Det är alltså många spelare inblandade och ingen får bli krasslig och ställa in. 
Kämpa nu, allas immunförsvar, lilla mammi vill dricka öl och vara ansvarslös en helg. 
Hur som helst. Tänkte passa på och fråga här om någon har något Hamburgtips att dela med sig av. Varken jag eller Nils har varit där förr och tar tacksamt emot tips som rör:
– äta goda grejer, gärna mexikanskt samt brunch
– köpa gamla saker och kläder
– dricka på roliga sunkpubar
– utsiktsplatser
Vi kommer att bo i Sternschanze och för den som VERKLIGEN vill förkovra sig i vad vi gillar att göra på resa så har jag påbörjat en Googlekarta som ser ut så här

8 reaktioner till “Jag blir helt plottrig när jag tänker på det, säger jippi för mig själv och så

 1. Å Hamburg OCH tame impala. Vilken magi! Jag har varit i staden två snabba weekends, minns inga namn eller restauranger tydligen men roliga sunkhak finns exakt överallt. Åh, ni kommer ha det så bra.

  Gilla

 2. Fifi – tycker jag att ni gör rätt i.Jenny och Johanna – det låter mycket lovande. Petra – karta är a och o. Ibland är det nästan roligare att planera än att åka. Nästan.

  Gilla

 3. Åh låter underbart! Har inga Hamburgtips. Om ni ska köra bil dit kan det va bra å kolla om man får ha dubbdäck i Tyskland, har för mig de har förbud för vi fick raskt byta däck inför en resa en gång. Om lilla bilen har dubb vill säga. 🙂 Jag å min man går å räknar ner till en Berlinweekend. Också första resan själva på typ 2,5 år. Har kikat på dina Berlin-inlägg å fått lite inspo, tack!

  Gilla

 4. Café Mexico får godkänt av mina mexikanska vänner och ligger dessutom i Sternschanze (Weidenallee 6). Café Amphore har den perfekta utsikten: http://www.cafe-amphore.de/ och mysiga La famille i St. Georg har fantastiska croques: http://www.yelp.de/biz/la-famille-hamburg-2 (bra sida för att hitta populära ställen). I Sternschanze borde ni inte missa Karolinenviertel eller Karoviertel, tex. http://herrvoneden.com/ både för kläder (vintage etc.) och mat. Mönckebergstraße är mest dyrt eller mainstream och Alster är bara drägligt på sommaren. Sternschanze och angränsande områden räcker långt. Tänkte också tipsa om Dschungel (Sternstraße 4) om ni är trötta på stela människor, men det är tydligen inte lika avslappnat sunkigt längre sen de flyttade. Men de har fortfarande billig White Russian. Ha det så kul!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: