Hädanefter, ska jag va … lite mindre av ett bryt trots att dessa vardagar tar kål på mig

Mmm, i fredags hade jag min livs sämsta hämtning och då tog jag ändå med en jacka till Ben så att han skulle slippa overallen. Fy fan vad arg han var. Trodde att han skulle gå in i ett affektanfall. Jag var helt skakis resten av kvällen och avbröt min vita månad för när barnen väl var i säng kräfvde stämningen vin.

Nu kan det inte bli sämre, i alla fall. Tröstade jag mig med.

Men i dag blev det ännu värre. Jag hade med smörgåsrån och kex för att muta/avleda, men det hjälpte inte ett dugg. Han krampade och skrek nästan hela vägen hem och när vi kom in genom dörren bröt alla ihop. Bo skrek efter min telefon och jag skrek att hon fick vänta och Ben skrek för att världen rämnade kring honom. Gissar jag. När jag tvingat honom att tvätta bort smuts och snor och placerat honom med paddan i soffan kunde jag inte sluta gråta. Det är för jobbigt det här. Kan Nils lägga om sitt jobbschema och ta alla hämntingar ett tag? Kan vi klara oss på en lön så att jag kan få vara hemma och lägga pussel med Ben hela dagarna?

Stackars Bo blev orolig när jag grät, men jag kunde inte sluta.

Jaja, this too shall pass. Jag har i alla fall gjort en aktiv sak i dag för att komma till rätta med hostningshelvetet som plågar främst Bo, men nu även Ben. Bossa har natt-hostat sedan i … november? Nu har slemhostan övergått i torrhosta och hon låter som en hund. I natt sover de med den har pjäsen i rummet:

Har hört mycket bra och luftfuktare och har nu höga förhoppningar om att detta är 750 väl investerade spänn.

Nu ska jag PMS:a framför Friday Night Lights med kylskåpshård mjölkchoklad och alkoholfri öl. Gokväll.

14 reaktioner till “Hädanefter, ska jag va … lite mindre av ett bryt trots att dessa vardagar tar kål på mig

 1. Hej Maria! Vi hade sådana där hämtningar ett tag. Varade 2 månader eller så. Jag grät ibland efter hämtningarna pga så hemskt. Jag kan inte ge något råd för jag gjorde nog alla tänkbara fel. Mutade med tuggummi, godis etc och det funkade väl nån enstaka gång. Det kanske hjälpte för några dagar att jag bara satte på honom skorna och gick hem i innekläder mitt i vintern (vi har 10 min promenad till förskolan) och då ville han klä på sig halvvägs. Ja men du hör ju. Inte några föräldrapeng här inte. Det enda jag kan säga är att det går över. Det gör det. Men som ni har haft det alltså och addera på det här plus en hostig unge. Fy fan. Jag vet dock ingen som kämpar på så bra som ni gör. Ni är toppen. Kram

  Gilla

 2. Är det falsk krupp hon har kanske? En del barn får ju det precis varje förkylning. För oss hjälpte det att klä på ordentligt och sova med lite öppet fönster trots vintern. Nässpray innan sänggåendet fastän ingen nästäppa och så inhalera förstås.

  Gilla

 3. Är det avbryta leken han har svårt för? Går det att hämta tidigare/senare? Kan personal förbereda på något sätt? När börjar han varva upp? Vad tror du Nils gör/inte gör som Ben accepterar bättre?

  Gilla

 4. Tack för peppen, Helene. Det är nog bara att härda ut detta alltså. Så fort det inte är svinkallt ute ska jag skippa kläd-kampen helt.Vi ska gå med Bo till vårdcentralen nästa vecka om det inte släpper. Freja – han är glad att se mig och följer gärna med ut i kapprummet. Där börjar helvetet. Ska se om personalen har något tips.

  Gilla

 5. Har inga kloka råd angående hämtningarna men du har mina sympatier. Minns hur det var (lite vagt, har försökt förtränga).När det gäller Bossas hosta låter det, baserat på det du berättar, som astma. Min dotter hostade på det viset förra vintern men efter en vecka med inhalationsmediciner var hostan borta. Hon klarade sig utan mediciner hela sommaren och hösten men i samband med en förkylning nu i vinter har vi börjat med dem igen. Bra att ni ska kolla upp det!Hoppas att allt blir bättre för er snart!

  Gilla

 6. Har hört om förskolepersonal som förberett barnen. Mamman/pappan ringer och säger till fem minuter innan och så hjälper förskolepersonalen till att ta på utekläderna och så går hämtningen helt plötsligt som en dans. Men det gäller ju att de ska ha den möjligheten och lust till det också. Hoppas det snart blir bättre.

  Gilla

 7. Usch det låter kämpigt Maria! Just hämtningarna är inte så farligt jobbiga. Vi har bilen så när M protesterar mot ytterkläder blir det bara tröjan på. Vi har fått en inhalator till Märta efter ett par kruppanfall. Den kör vi på både Olle (som också får krupp) och Märta så fort hostan kommer så brukar det gå över mycket snabbare. Är mitt uppe i vad som verkar vara en rejäl influensaomgång på båda barnen (40,1 grader på Märta nu ikväll) och nu börjar jag också känna mig dålig. För att riktigt toppa det så åker Henke till alperna imorgon och jag är själv med barnen. Tjoho, det är roligt nästan jämt. Har luftfuktaren hjälpt nåt? Är också sugen på att köpa en.

  Gilla

 8. De här småbarnsåren ändå….så himla mycket ren och skär överlevnad ibland. Men ni är inte ensamma och det blir lättare med tiden!

  Gilla

 9. Tänker också att du kan prata med förskolepersonalen. Jag jobbar själv på förskola och skulle garanterat tro att de är medvetna om att ni har det tufft ibland vid hämtning. Vi har gjort så att vi kan vara med barnet och klä på hen så att hen är klar när förälder kommer. Detta behöver sällan göras en längre period men kan behövas ett tag när allt är sådär jävla skitjobbigt. Nu kom jag precis in på din blogg så har verkligen ingen aning om hur du är som förälder men jag upplever att det ofta kan vara bra att typ bara säga \”nu går vi hem!\” Istället för \”vill du gå hem?\”, \”vill du följa med?\” osv. Man ger ju då barnet ett val att följa med eller stanna kvar och det är klart man blir arg då när föräldern sen inte lyssnar på ens svar typ? Upplever många låånga hämtningar för att det ofta ges val.. Ibland kan det liksom bara värt bara skor och jacka (som du väl nu hade försökt iofs) och bara gå till bilen för att slippa overall och allt sånt. Babblar lite nu men alltså prata verkligen med pedagogerna, tror definitivt att de kan hjälpa till och underlätta ett tag! Hoppas det blir bättre.

  Gilla

 10. Fy fan. Har inget vettigt att komma med, bara massa pepp och kramar!Förresten, när min mycoplasmahosta var som värst lät jag som en skällande hund…

  Gilla

 11. Tänkte ansluta mig till astma-kören ang hostan. Knappen natt-hostade tills han kräktes (slem) i över ett halvår innan vi/bvc fattade att det var astma. Fick inhalator och vips borta. Jag har astma och lyssnade hela tiden efter det där trånga ljudet jag känner igen från mig själv men han hade aldrig så, verkar som att barnastma kan visa sig på andra vis, typ slem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: