Sömnlistan

Jag säger som Maddis, den här listan passar bra den här tröttmösseperioden. Gud vad mosig jag är. Jag fattar inte att jag kan vara så här trött med bara ungefär tre väckningar per natt jämfört med de många långa sömnlösa nätterna Bubbas 2,5 första år, men jag är väl sömn-fucked for life.

När brukar du gå och lägga dig?
Får panik om jag inte börjar göra mig redo för sängen när klockan närmar sig 22 dagen före jobb. På helgerna kan det bli lite hur som, men sällan efter 01.

När vaknar du?
När vaknar Bubba? Då ungefär. Om jag bestämmer själv väcks jag av min telefon klockan 06 måndag till fredag och på helgens sovmorgon vill jag sova till 10, men vaknar ofta tidigare. Snart ska vi börja aktivera Bo med olika sporter och då får vi nog vaska helgens sovmorgnar. Våndas lite för det, medan sovälskaren Nils tycker att det känns helt okej.

Är du morgonpigg?
Ja, ganska. Åtminstone efter kaffe. Skönt att natten är över, liksom (sömnskadad, som sagt).

Vad finns på ditt nattduksbord?
Grobladssalva, öronproppar, nässpray och minst en bok (just nu Bad feminist och Lyckofällan).

Vad gör du i sängen innan du somnar?

Läser. Fast min terapeut säger att jag inte ska göra någonting.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Alla på Cardigans skiva Long gone before daylight.

Hur är din säng bäddad?
Den är väldigt sällan bäddad, men vi köpte ett stort, tungt och vitt överkast från Indiska när vi visningspiffade vår lägenhet, så det finns potential för bäddning.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
Imovane.

Hur sover du egentligen?
Oroligt, svårt med insomningen, vaknar lätt som en fjärt, vrider mig i ångest, svettas. Fast ibland helt okej.

Vad har du på dig när du sover?
Mjukisbyxor och t-shirt. Förr i världen sov jag naken, men nu är det så mycket spring på nätterna och jag vill inte frysa. Plus: vill vara påklädd om jag av en händelse måste strida mot en inbrottstjuv eller på annat sätt rädda mina barn mitt i natten. På tal om inbrottstjuv ringde det på dörren i kväll och en person ville sälja huslarm. ”Har du mamma eller pappa hemma?” frågade han mig. Han blev generad när jag förklarade att jag var mamman. Sedan blev han ställd när jag förklarade att jag inte vill leva i en värld där man måste larma sitt hem.

Hur är din sovfrisyr?
Väldigt lik min vakenfrisyr.

Vad har du för säng?
En av Ikeas billigaste dubbelsängar. Rätt hård madrass. Skön! Men varannan natt sover jag på madrass i lekrummet som ansluter till barnens sovrum. Eller i fåtöljen i barnens rum.

Vad gör du mitt i natten?
Förhoppningsvis inte välling. Men det hände senast i förrgår.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?

Jag vet inte riktigt. Vi har inte gjort så mycket med det rummet (eller något rum) (vi har varit för trötta).

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
Jag somnade på golvet under mitt skrivbord på jobbet när det var som värst med Bubba. Minst två kollegor tyckte att det var lite konstigt.

5 reaktioner till “Sömnlistan

  1. Det här kommer bli en så otroligt larvig kommentar men Bubba är vårt smeknamn på vår yngsta (inte på bloggen), jag skrev ett inlägg om sömn som hette tröttmössorna häromdagen och jag slutade sova naken när ett ex frågade om jag inte skulle tycka det var pinsamt om jag måste upp och slåss med någon på natten. Plus att även jag haft en övertro till familjevåningssängens potentiella problemlösning. Så eh. Det var det.Är även sur på er otroligt taktlösa läkare nu också!

    Gilla

  2. Sofia – låter som att jag är en härmis! Skämt åsido: nu är det jag som lägger till dig i länklistan och läser dina bloggar från början. Det verkar som att vi har mycket gemensamt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: