Tusen öl i Örebro

Det är mysigt att vara i Värmland över påsk. Men eftersom det är lite ont om göromål för oss rastlösa vuxna ute i skogen (finns knappt internet) är det också praktiskt att vara hos mina föräldrar, för då kan man passa på att åka in till Kristinehamn och tvätta bilen. Julia Auroras allra första tvätt.

I går satte jag Nils i den nytvättade bilen och sa att jag hade en överraskning åt honom. I ett infall av ”vi borde passa på när vi har barnvakt” i kombination med ”oj vad många Coop-poäng vi har och kolla, man kan köpa hotellnatt för poängen” bokade jag i smyg en hotellövernattning i Örebro. Varför Örebro? Det var där det gick att boka inom rimligt avstånd från mina föräldrars hemvist. Plus: jättefin stad, ju! Snyggt slott och allt. Jag har varit där förr, men för Nils var det första gången.

Vi började med pasta/pizza på något ställe som hette Fratelli och sedan började vi gå efter min Googlekarta. ”Alltid Googlekarta!” är min devis när vi ska någonstans. Bäst att researcha så att en inte missar något. Som världens mysigaste hattaffär med klotets gulligaste expedit. Hon berättade att butiken var över hundra år gammal och hjälpte Nils att välja rätt storlek på sin nya hatt.

Den här blev det.

Sedan tog vi ett pit stop på Pitchers, för jag behövde bajsa. Nils hittade en rolig öl han inte testat. När det händer skickar han alltid en bild på flaskan till sina kompisar.

Sedan skulle vi gå till Örebros ölcafé, men det var stängt. Likaså Heavens door. Men Myrorna var öppet och där hittade jag en jeanskostym. Visste väl att min powersuit skulle komma till mig förr eller senare. Inte visste jag att märket skulle vara ”It’s jeans time!”. Jag älskar den.

Efter shopping och öl följde kortspel och öl på rummet. Vi bodde på Clarion och det var fint. En person som hette Oliver och jobbade i receptionen var så snäll att jag nästan grinade. Han kom med tips och råd om allt från parkering till öl och så uppgraderade han rummet till ett större och finare.

Det fanns spa på hotellet och vi utnyttjade bubbelpoolen och bastun. Eller Relaxen, som hotellet namngav det.

Jag blev så relaxad och varm att jag var tvungen att pusta på innergården en bra stund.

Sedan: Togetherness och mer öl på rummet.

Och jättemycket smink!

Jag hade bokat bord för middag här på TacoBar. En kedja jag hoppas kommer till Göteborg snart.

Det var nämligen svingod och billig mexmat + drinks. Jag älskar taco-köket. Mitt absoluta favoritkök och det jag skulle välja om jag bara fick äta ur ett kök i resten av mitt liv. Nils skulle ta det italienska.

Efter maten ville vi spela Shuffleboard, så vi gick tillbaka till Pitchers. Men det fanns bara ett bord och det var så mycket folk och bordet låg typ en av bowlingbanorna, så vi pallade inte. Gick upp på övervåningen i stället, för det skulle vara ”the place for lovers of great beer”. Drack något lokalt och kom i samspråk med min bordsgranne.

Han tipsade om att gå till VideoBiljarden vid Järntorget, för de skulle ha shuffleboard. Och det hade de! Så vi spelade.

Och drack öl. Så speciellt ställe, man går igenom en kiosk/videbutik/solarieställe för att komma till baren. Och där blinkar tavlorna med sina inbyggda lampor.

Vi hann med en öl till på ett hål-i-väggen-ställe för 18-åringar…

… sedan köpte vi pommes etc. och drog hem till rummet. Jag somnade en kvart in i filmen ”While we were young”.

Fint dygn! Nu ska vi hämta kottarna i Grenviken och åka hem till Göteborg.

10 reaktioner till “Tusen öl i Örebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: