Nyläst

Jag har läst Bad Feminist av Roxane Gay. Det är en essäsamling som är så snyggt gjord. Essäerna heter saker som ”Girls, girls, girls” (handlar om, ja, tv-serien Girls), ”Surviving Django” och ”The spectacle of broken men” och tar upp feminism i förhållande till populärkultur, etnicitet och politik. Hon väver in sitt eget liv på ett skickligt sätt och man förstår tidigt i boken att någonting hände under uppväxten, men man får inte veta vad förrän en bra bit in i boken. Det är skickligt skrivet och fruktansvärt och jag blir helt stridslysten av att läsa.

Vad jag tyckte om den, helt kort:
Den är väldigt, väldigt bra.

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

Bara gört!

2 reaktioner till “Nyläst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: