Billigt gojs, hit me

Mm, hjälp vad trött jag är. Trodde att jag blivit sjuk, men sedan kom jag på att jag är pollenallergisk. Det har jag varit sedan jag var liten, men varje vår blir jag som överraskad. Det var hundra år sedan jag kollade upp vilken pollen det är jag reagerar på, men jag tror att det är björk och de, björkarna, måste vara vilda i år. Jag är helt knockad. Hittade som tur var en ask Loratadin som inte gått ut.

På tal om att rota i badrummet efter grejs så är det oroväckande nära slut på massa basgrejer. Och eftersom jag inte kommer att ha någon riktig lön snart så måste jag gå ner minst en prisnivå på all bjuuti. När jag första gången gick på föräldraledighet gick jag från Dermalogica till olika ”apotekens egna” och från Mac till Lumene, typ. Nu måste jag ner och ta från understa lagret, om en säger. Så därför frågar jag helt fräckt: har ni några bra budgettips på smink, kräm och rengöring? Mandelolja är billigt och bra som fukt, men jag vill ha något annat att tvätta med samt dagtid.

7 reaktioner till “Billigt gojs, hit me

 1. Jag gillar Niveas blå plåtburk som dagkräm! Inte världens mest praktiska med en sånt format, men den är jäkligt go. Och så läste jag någon artikel där de jämfört nån superduperfancy antirynkkräm med denna plåtburks-Nivea genom att ha ena i ena halvan av fejset och den andra i andra halvan av fejset på samma kvinna under några veckor. Och Nivea var bättre i det testet! Men framför allt så är den skön och bra.

  Gilla

 2. Jag brukar tvätta ansiktet med Oil Cleansing Method, dvs en blandning av olivolja och castorolja. Går säkert att byta ut mot någon annan olja man alltid har hemma, blir billigt och räcker aslänge.

  Gilla

 3. Jag älskar dyr hudvård, men älskar också att fynda billiga pangprodukter. Den kräm jag har använt mest på budgetsidan, som faktiskt spöar många av de dyrare, är Eucerins PH-kräm. Sist jag köpte så kostade den runt 70 spänn och räcker länge, även om man är torris (OBS inte deras nya dyra variant där de ska leka fräna, utan den gamla). Kronan har ett fuktserum som också är jättebra och inte alls dyrt (om man jämför med andra serum). På sminksidan tycker jag att Nyx och e.l.f. är bra sett till sitt pris. Jag har till exempel deras mineral booster som är jättebra, man blir typ flawless i ansiktet utan att bli torr eller glansig, deras tone correcting powder mm är också jättebra (såklart inte lika som alla mina dyrare, men fullt godkända sett till priset) och highlighters är fullt godkända de med: http://www.elfcosmetics.comSamt vill jag tipsa om Mac+ fix prep eller vad den heter. Den gör att även billig make up sitter som berget, återfuktar skönt. Kostar 180 spänn och räcker, även om man slösar med användning flera ggr per dag, från augusti till april.

  Gilla

 4. Och glömde: Gör alltid kroppsskrubb själv. Gör en med kaffe, salt och olivolja och en med socker och olivolja. Blandar bara ihop tills det känns gojsigt i konsistensen och kör i duschen. Däremot avskyr jag kokosolja. Min hud blir vansinnig när den kommer nära, oavsett kropp eller ansikte. Men en tesked i teet på morgonen brukar jag ha, pga har ju så klart blivit lurad att den \”funkar jättebra som invärtes behandling\”.

  Gilla

 5. Rengöring från Urtekram är bra tycker jag! Jag har en som heter Nordic Birch, men det finns olika. Tycker inte den tar bort ögonsmink så bra, så till ögonen använder jag kokosolja. Jag varvar den rengöringen med oil cleansing method.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: