En av livets meningar

Snor en lista från Flickpingis. Den handlar om mat.

När jag lunchar ute på stan väljer jag oftast: Falafel helst, eller den vegetariska pastan på Bee Bar eller thaicos från food trucken Jinx på Magasinsgatan. Ska dock inte äta ute på ett tag, på grund av reducerad inkomst. 

Vad äter jag helst efter en jobbig dag: Stuvade makaroner med hemgjorda köttbullar. Eller vin. Eller egengjorda tortillachips med guacamole. Med vin. 

Till dricka blir det oftastVin va? Nä, dricker oftast vatten till maten. 

Det lagar jag helst nu för tiden: Alltid pasta med tillbehör som behöver hackas omsorgsfullt tillsammans med något HBO-igt på en skärm i närheten. 

När jag tar en fika på stan, fikar jag främst påJag fikar nästan aldrig. Har inte gjort sedan jag var student. Men nu är det flera som frågar om ”att ta en kaffe, förutsättningslöst” (iom lanseringen av företaget) och då kanske man får utforska caféutbudet igen. Finns Krasnapolsky kvar? 

Något du tycker om men inte äter så ofta: Saffransglass. Fan vad gott det är. 

En kötträtt du tycker om: Chili à la Cramby

Vad äter jag helst till frukost: Eggs benedict på Melbourne canteen. Nu ser jag på deras Facebook att de verkar ha lagt ner. What the what? Jag vet inte om jag vill leva i en värld där så god frukost inte får frodas. 

Favoritsallader: Så länge den innehåller goda grejer som avocado, kronärtsskocka, ost, lime, sockerärter, oliver, salladslök osv så blir det ju bra. Är inte ”sallad” samma sak som ”mat”?  Eller okej, här kommer tips på dressing som gör alla sallader goda: ta olivolja, vitvinsvinäger, socker, torkade kryddor (till exempel oregano + basilika + koriander) och salt + peppar, blanda och häll över grönsaken. Gott!

Tre saker jag inte vill ha på pizzan: Kött, skaldjur, svamp.

Äter jag hellre hemma än på restaurangFörutom Beebars pasta så blir det alltid sämre med pasta på lokal än hemma. 

Favoritdessert: Jag är verkligen ingen sockertand. Tar aldrig dessert. Men en liten avec, kanske? 

Något du skulle kunna äta varje dagSpaghetti. Och apelsin. Äter alltid en apelsin till frukost. 

2 reaktioner till “En av livets meningar

  1. DOM HAR LAGT NER! Typ tre dagar innan vi kom till Berlin? Både du och Linn skickade ju dit oss och när jag skulle adressen första kvällen så ba: VAFFAN!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: