Since you been gone

Vi har inte bara hållit oss borta från huset, vi har gjort lite saker också. Bland annat har Elsa (vi får inte kalla honom för Ben längre) skiftat favoritförälder. Han har under en lång period föredragit mig, men nu är det Nils som gäller. Hör väl ihop med att han varit mer närvarande än jag på sistone.

Bossa fick en kickbike från farmor och farfar och vi fick frångå vårt mantra om att ”ingen kan något på en gång, du måste öva några gånger för att lära dig att läsa/cykla/simma whatever”. För den här bemästrade hon omedelbart. 
Ben (jaja, ELSA) fick Bossas gamla sparkcykel, med två hjul där bak. Han var dock väldigt försiktig och ville inte ta fart själv. 
I Halmstad hade vi en strand i Sandhamn för oss själva en dag. 
Och så gjorde vi ett besök på Mjellby Art Museum som hade ett barnvänligt rum där nästan allt var i päls. De hade också ett fint skaparrum där. Rekommenderar. 

Fast det allra bästa var när vi åkte till Ängelholms hembygdspark och spanade på djur.

Som åsnor. 

Det fanns mer än djur att spana efter. Som lämningar efter varelserna i Pytteskogen.

Pyttingarnas (?) boningar fanns lite överallt i parken som var väldigt mycket större och finare än vi kunde föreställa oss.

Här är en scen mitt i skogen. När Nils satt där och tittade på Ben kom det fram några barn och frågade om han var Pettsson och så ville de kramas. Hihi. Nils spelade med.

Görfin park, med promenadstråk längs med vattnet och en kanotklubb att spana in bland annat.

Jättestor och bra lekplats också. Och grillmöjligheter och picknickplatser lite här och var.

Vid kaninerna kunde man lämna sina nappar, vilket Bo förklarar för Elsa/Ben här på bilden. Kommer nog inte att hända på några år, men.

En skarp anledning till att denna coupon queen gillade Ängelholms hembygdspark så mycket är att nästan allt är gratis. Till och med parkeringen och toaletterna är kostnadsfria och det kändes så bjussigt att vi kunde gå omkring där en hel dag utan att behöva bränna en spänn, om vi hade velat. Det enda som kostade var ponnyridning samt den här karusellen och den tjugan gav en ganska lång stund i sadeln/på flodhästen. Så ovant med familjevänliga ställen som inte känns som ett rån (I’m looking at you, Tjolöholms slott på midsommardagen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: