Stilla dagar

I går var allt så bra. Efter att ha varit rätt slutkörd varenda dag i någon månad (har nästan bara haft roliga saker att göra, men det har liksom varit jättemycket, har till exempel snittat fem timmar sömn per natt den här sommaren för att hinna med allt), så kändes det som en riktig semesterdag. Lugn och lång och mysig. Vi drog till Stilla Dagar i Ysby utanför Laholm. Alltså Peter Bengtssons och Maggan Eks inlevelseträdgård, som inreds och byggs efter mottot ”man får göra som man vill”.  Man kan till exempel måla sin Porsche som står vid entrén.

Jag har känt till Peter Bengtsson ett tag. Inte via SVT:s Trädgårdskampen, men för att han är kompis med Josefinito vars poddar jag älskar. Eller, jag älskar väl henne överlag. Så smart och rolig. Och verkar snäll. I alla fall så pratar hon mycket om Peter Bengtsson och hade honom som gäst i ett avsnitt nyss. Och jag har hört talas om den här trädgården; att den ska vara helt knäpp och alldeles underbar. Och så har den öppet nu på sommaren mellan 13-16 fre-sön (tror jag), så vi åkte dit och såg själva hur knäpp och härlig den var.

Katten och Jocke var med, för när jag för ett tag sedan sa att jag ville kolla in ”Peter Bengtssons trädgård i Ysby” visade det sig att han gått i samma högstadieklass som nämnda Peter. Jocke berättade också att Peters fru har två barn som jag känner litegrann och nu fattar jag varför jag sett dem svischa förbi på bilder tillsammans med Josefinito i sociala medier, it’s aaalll connected I tell you. Låter väl som en stalker av Josefinito nu, men men.

Peter och Jocke fick ett kärt återseende av varandra och jag lärde mig mycket. Som att man kan odla i alt.

Verkligen allt.

Det var så fint där. Paret bor i ett hus med 13 rum och i trädgården finns massa mindre och större byggnader och grejer. Och konst.

 Blommor och skyltar överallt.

Strindberg i ett växthus.

Stilla damm.

Så här. Precis så här vill jag att mitt framtida växthus ska se ut.

Och om vi hade träd eller höga buskar i vår trädtråd skulle jag också anlägga fågellund.

Där fåglar trängs.

Vinrabatt skulle jag kunna fixa redan nu. Ska jag nog.

Två kepsar.

Det fanns djur där också = kul för barn. Bland annat en mallig påfågel och en skruttig gullig kanin.

Och så hade de inrett en stor lägenhet helt tidsenligt. Med gammalt trekantigt mjölkpaket på köksbordet och allt.

Antikaffärsinnehavarna i Haga hade väl svimmat.

Det fanns också ett café i en lada. Eklektisk inredning även där såklart. Och goda bullar. Även om det inte ser ut så på Ben (eller mamma, som han heter för tillfället, själv heter jag bebis) just här. Men han var inte ledsen på fikat, utan på att han var kissnödig med inte ville kissa (eller något annat rimligt).

Fin dag. Den avslutades med brädspel med vänner och däremellan klämde vi in en omgång tennis. La upp den här bilden på instagram och det blev min mest gillade hittills. Lite otippat ändå. Publicerar ju bilder på gulliga barn där allt som oftast.

4 reaktioner till “Stilla dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: