Otippad knäkavalkad

Nu ska ni få följa med på en knäresa. Mitt knäs resa.

Det började i förrgår. Jag hängde tvätt när jag kände hur det brände till i högerknät. på en sekund svullnade det upp till den här rimliga storleken.

Bett, va? Geting? Arg spindel? Logisk förklaring, men det fanns inget djur. Jag såg inget. Plus hade långbyxor samt hittade (hittar) ingen prick eller bett-ingång.

Blev supernojig över att jag fått en blodpropp, men Nils sa att det inte kunde vara det, för då hade hela benet svällt upp samt gjort mer ont. Jag lugnades av det och gick och la mig.

Nästa dag, i går, hade svullnaden gått ner, men det var väldigt ömt allting. Skickade första bilden till Liselott och Katten som sa att jag absolut måste kolla upp det eller åtminstone ringa 1177 och då blev jag ängslig igen. Så påverkbar jag är.

Ringde 1177 och fick prata med en snäll som verkade övertygad om att det var ett bett ändå. Hon sa att jag skulle avvakta.

Cyklade till stan för att jobba med Kajsa och på kvällen var det svullet igen.

I dag är det missfärgat och spänner och ömmar.

Vad är det som hänt? Pris till den som gissar rätt. Jag tänker åka till en helgöppen dropinmottagning i morgon bara för säkerhets skull. Ska till Berlin på måndag och vill inte liksom tänka på mitt knä då.

Jag gissar att det är min gamla korsbandsoperation som spökar. Jag var ute och joggade samma dag som det hände och det artificiella korsbandet kanske släppte lite i ett fäste för att några timmar senare ge upp helt. Kan det göra det?

Eller har jag någon knäpp invärtes blödning som bara går över av sig själv, som när ett blodkärl brast i snippy när jag var gravid med Ben? Blod som senare åts upp av kroppen. Eller kan det vara en propp som beter sig så här och är det i så fall farligt? Buhu.

2 reaktioner till “Otippad knäkavalkad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: