I Berlin – och den här gången kan Ben också ta del

Vi gjorde det. Jag och Nils lyckades städa hela huset till skinande skick för kommande AirBnB-gäster trots att Ben och Bo var hemma. Det sista gjordes medan barnen och Nils gick ut till bilen. Putsade färdigt sista badrummet (de andra var off limits sedan sättningen dagen före), tömde soporna och la fram ren wettex  och handdukar i köket, vek pilspetsar på toalettpappersrullarna och smög ut. Sedan åkte vi till Landvetter och vidare till Berlin och Ben var så uppspelt över att få FLYGA FLYYYGPLAN att smällen blev stor när han insåg att han inte kunde se ut från flygplansfönster pga för kort. Tur att iPad finns.

I alla fall. Så fort vi landat och installerat oss i vår AirBnB-hyrda lägenhet (vad är det där med att AirBnB är förbjudet i Berlin, det märks inte?) som är OTROLIG med sin takhöjd och sina malliga gamla rum begav vi oss hit. Till Jockels biergarten. För lunch och öl.

Samt lek! Älskar Berlin så mycket. Titta vad som finns överallt. Massa bra grejer för barn. Bo tog den här bilden. Hon börjar bli vass med kameran. Återigen: roligt att se ens avkommor som var små gulliga klumpar för bara några år sedan utvecklas med intressen, förmågor och så vidare.

Finns även en glassbar och inomhusmiljö med spel och leksaker på Jockels. Så bra. I går var det svinvarmt och soligt här.

På väg tillbaka till lägenheten som jag tror ligger i Neukölln (är lite osäker på var kvartersgränserna går) gick vi förbi en barnaffär med både nytt och second hand där vi hittade hatt och skor till Bo. Kittad för skolstart!

I dag började dagen med bråk på grund av oklarheter kring hur vi ska göra med sovmorgnar och barnansvar. Bo blev ledsen och ville åka hem, men vi redde ut allting och gjorde upp en rutin för vår vecka i Berlin (ALLTID HA RUTIN NÄR EN ÄR MED BARN!) och snart var vi på vår närmsta uBahn-station.

Bo och Ben tyckte att det var väldigt spännande med tunnelbana. Fanns bara sittplats för dem, så de fick sitta själva. Ben hade den här minen hela resan och ganska lång tid satt han och spände blicken i mannen bredvid som blev helt fnittrig och osäker. Han kan blänga, den där Ben.

Vi åkte till Prenzlauer Berg för att köpa ett par skor som Nils spanade in när vi var här förra gången. Bo träffade giraffer på Kastanienallee.

Och så gick vi på Il Giradischi, en italiensk restaurang, och var väl de första gästerna för dagen som kom på tanken att äta lunch. Travelling with personer som vaknar tidigt osv. Förutom alla lekplatser och roliga hittepågrejer för barn så är Berlin väldigt barnvänligt genom att sådant här är kutym på restauranger: en hylla med roligt för kidsen; pussel, ritböcker osv. Vi har aldrig heller upplevt att vi är i vägen när vi tar med oss barnen på restaurang i Berlin. Det är fint. (Nu har vi inte varit på något fancy place med Ben och Bo och det skulle vi aldrig få för oss heller, så jag kan inte uttala mig om stjärnrestaurangers inställning till barn.)

Sedan tog vi spårvagn, eller S-bahn då, till Volkspark Friedrichshain som är enormt stor och enormt fin.

Bo besteg ett berg. Det tyckte jag var läskigt. Men hon KAN ju SÅ MYCKET, ja NÄSTAN ALLT FAKTISKT, så det är väl bara att hålla andan.

Det fanns ankor att mata. Bara det hade ju räckt för en halvdag, liksom.

Men såklart fanns det inte bara en, utan tre lekplatser og. Här kör Bo en lite pose när hon åker linbana.

Min kompis Johan, som också är en Berlinlover, var i stan och mötte upp. Han tog med Ben på höga höjder.

Och lät Bo sitta på hans tuffa lånecykel.

Det har varit två superhärliga dagar och mer ska det bli, eftersom vi är här till på söndag (som nämnt så hyr vi ut vårt hus under tiden, alright burglers?). Jag älskar Berlin och jag älskar att vara här med hela familjen och oftast är barnen så här glada. Men, MEN, vi är här utan barnvagn och det har hänt att jag bitit mig i läppen och önskat att vi hade vår Brio Spin + ståbräda att ta till. Såg i min telefon att jag gått 22 000 steg i dag och det måste betyda att barnen, med sina korta ben, har tagit en miljon kliv? Trots att vi försöker begränsa promenaderna och har stakat ut vad vi ska göra i förväg (se karta här) så blir det en del att gå. Och då blir det trötta, sura och förtvivlade barn. Och trötta axlar/ryggar hos de som får bära… Ändå gott att slippa bära vagnen upp och ner för trapporna till lägenheten och skönt att slippa checka in den på flyget. Plus att barnen somnar väääldigt gott om kvällarna.

Dock: lite sugen på att kolla om vår närmsta cykelutyrare har lådcyklar på lagret.

4 reaktioner till “I Berlin – och den här gången kan Ben också ta del

  1. Men ÅH, blir så himla peppad på tanken att resa med lite äldre barn. Vilken grej! Och berlin, kan ju inte bli annat än bra. Ni bor förresten supernära min kompis Karin, hon bor på Urbanstrasse. Fortsätt njuta av veckan 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: