Den bästa sortens semester

I dag vaknade barnen klockan sex, eftersom Bo råkade klippa till Ben i sömnen. De sover i samma säng. Jag lyckades mot alla odds få dem att somna om och gick upp först en bit efter åtta. Satte Bo med en skärm och gick och handlade frukost med Ben. Morgonrutin numera. Väldigt mysigt. Frukosten serverades …

… och sedan gick vi mot vår tunnelbanestation. Fast först stannade vi till vid en leksaksaffär och köpte varsin snurra till barnen.

Tips för att få barnen att orka gå: snacks (i käften på Ben här: bretzel), rolig leksak som exempelvis snurra som rör sig när barnet rör sig samt löfte om kul snart. Till exempel att mata fåglar (har som nämnt bröd med mig hela tiden här).

Sedan tog vi en vagn mot Friedrichshain. Hade som mål att upptäcka den stadsdelen under den här resan, då jag mest hållit mig i Mitte, Prenzlauer Berg, Kreuzberg, Neukölln och Shönenberg under tidigare tripper.

Slutsats efter två dagsturer: jag älskar Friedrichshain. Det är så fint och knäppt. Jag vill åka dit i morgon med, om det finns ett stadtbad där (Bo vill verkligen bada).

Vi började med lunch på ett ställe som hade dålig mat och sur personal, men en toppenhörna för barn. Så då spelar ju ingenting annat någon roll.

Sedan traskade vi till Dragon Playground. En lekplats med en jättedrake som man kan klättra runt i och som kanske äter mammor (det var i alla fall en diskussion som uppstod) och det var SUPER.

Stannade i flera timmar. Kanske för att vi träffade en annan svensk familj med ett barn som Bo kunde leka med. Hon tycker att det är så tråkigt att hon inte kan prata med barnen hon stöter på.

Ben hade också mycket skoj, eftersom det fanns flera rutschkanor. Bästa han vet.

Såpass kul att han somnade på pappa. Då passade jag på att springa runt ensam en stund och gå på second hand samt klippa min lugg hos en gullig frisör som älskade Sverige. Gick även på apotek. Älskar att gå på apotek utomlands! Tänker alltid att jag ska hitta något som inte finns hemma och som kommer att förändra mitt liv. Gjorde kanske inte det nu, men köpte en deodorant och plåster.

På väg från lekplatsen fanns det mycket kul att uppehålla sig vid. Som sådana här stora vattenpumpar. Vet ej vad de är till för, men.

Nästa mål var Eis Piraten. En glassbar inredd som en piratbåt med skattkista och allt. Och hemgjord glass som var väldigt god samt billig. Dessa gigantiska (storlek: Bens huvud) strutar med strössel kostade cirka två euro styck.

Vi drog nytta av barnens nöjdhet och lät dem äta upp på stället bredvid, för där hade de goda och roliga öl.

Sedan gick vi en kort promenad till det här stället, som enligt internet skulle ha egentillverkad öl och väldigt god mexikansk mat. Men de hade bara dryck och när jag sa ”but Google said…” så såg jag hur en av de som jobbade där himlade med ögonen och jag kände mig som en dum turist.

Men men, det är aldrig långt till nästa mexikanska ställe. Vi gick hit i stället och det var gott. Inte superduper, men bra.

Framför allt låg det en lekplats utanför, så ingen behövde ha tråkigt i väntan på maten. Jag gick dit med Bo och Ben och Nils sms:ade när maten kom in.

Jag ska verkligen inte klaga, för i dag har varit väldigt bra. Inga jättestora bryt ens. Men vill ändå komma tillbaka till detta: GUD vad det är värdelöst att beställa restaurangmat till barn. De äter ju ingenting. Så får man tjata och truga och jaja.

På väg hem såg vi flera fina ställen som vi gärna hade gått in och slagit lov på en fyra-fem timmar, men det får bli en annan gång. Berlin är bäst.

3 reaktioner till “Den bästa sortens semester

  1. Hög igenkänningsfaktor det där med restaurangmat…vi kör ofta vitnamesiska matställen när vi är där. Barnen får ris och personalen brukar vara gullig. Jag är från Berlin så vi är där ofta. Sur personal, jag är ju uppväxt med det, så himla tråkig attitud. Även den bristande kommunikation med andra barn…Mina barn är tvåspråkiga men med svenska som huvudspråk är det jobbigt för dem också…efter några dagar börjar dottern härmar de tyska barnen, bla genom att kalla mig för Mami, tydligen säger tyska barn så, förklarade hon sist:)) Ha det kul!

    Gilla

  2. Älskar att du skriver namn på allt så att man kan använda som guide sen. Framför allt har jag noll koll på barngrejerna eftersom jag aldrig varit i Berlin med barn (än). Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: