Nyläst

Lite senare än de flesta har jag har läst Min fantastiska vännina av Elena Ferrante som är en italiensk författare. Eller? Namnet är en pseudonym, så det hen kan ju vara vem som helst som kan skriva på italienska.

Det är första delen i en trilogi om Elena och Lila som växer upp i Neapel på 50-talet. Båda älskar att läsa och är duktiga i skolan, men Lila är som overkligt bra i alla ämnen. Dock är det Elena som har medlen att plugga vidare medan Lila måste sluta i skolan och börjar jobba i familjeföretaget. De följs åt genom sina parallella tillvaros (hur gör man plural av tillvaro?) och Elena slits mellan att vilja vara med och som Lila och får ibland hjälp av henne med uppgifter som hon får ta äran för. Medan Lila inte bryr sig om vad som kunde blivit?

Vad jag tyckte om boken, helt kort: Den är superbra! Fem pastarör vad gäller både språk och handling så jag kommer definitivt att läsa nästkommande böcker i serien.

Läs den här boken: JA   NJA   NEJ

En tanke på “Nyläst

  1. till|varo s. -n • liv, förefintlighetSingulartillvaro obestämd grundformtillvaros obestämd genitivtillvaron bestämd grundformtillvarons bestämd genitivVerkar bara finnas i singular!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: