Dagen i bilder

Dagen började med att jag upptäckte att det inte fanns toapapper – efter att jag bajsat. Det får symboliseras med hur det ser ut när man tittar ut från vårt badrum på övervåningen.

 Sedan gjorde jag pannkaksbuffé. Stor succé.

Bo gjorde en tårta, med vispad grädde, sylt och chokladsås.

På helgerna får man äta frukost vid teven, så att mamman får läsa DN i lugn och ro. Det är sedan gammalt.

Sedan bakade vi …

Efter Bossas recept. Ketchupen är hennes signaturkrydda. Får muffinsen att poppa.

Listigt nog fikade vi vid teven, så att jag fick ytterligare tidnings-tid. Hann skumma gårdagens lördagsbilaga.

Sedan slog jag och Ben in paket för stundande kalas.

Här någonstans vaknade Nils. Då kunde jag gå ut och springa. Men inte utan sopåtervinningen! Måste ta vara på alla tillfällen att få ordning.

Väl hemma fixade jag lunch till barnen och  hängde en tvätt. Svettig och glad. Helvete vad välgörande det är med motion. Är det för att jag kopplar ihop det med att bli smal, vilket jag fått lära mig är det rätta och riktiga? Eller är det endorfiner som frigörs? Oavsett så funkar det som ångestdämpare, varje gång.

Sedan åkte jag och Bo på utomhuskalas.

Det var Veijo som fyllde fem och han (eller hans föräldrar om vi ska vara petiga) hade fixat så att alla fick göra sin egen pokemon-boll.

 Och så fick alla varsin Veijophone …

 … för att sedan springa iväg och jaga pokemons. Bossa älskade det!

 Caught them all.

Det bjöds även på tillfälle att grilla marshmallows. Här känner jag att kalaset levlade och satte en ny nivå för kalas.

På väg hem från kalaset stannade vi vid Coop Forum och handlade för kommande vecka. Om vi inte handlar på söndagen rasar allt.

Kände extra starkt för Julia Aurora i dag. Alltså jag vet att det är sämst för miljön att ha bil, men herrgud vad hon underlättar vårt liv.

Väl hemma fixade Nils barnens middag medan jag hängde tvätt. Jag hänger så mycket tvätt.

Barnen målade en stund.

Innan vi gjorde det här för första gången: tände brasa trots att barnen var vakna. Har inte vågat det förut på grund av risk för tråkiga brännskador. Men nu är de tillräckligt stora, tänkte vi. Ben hjälpte till genom att riva tidningspapper.

Sedan varvade vi ”titta på Barnkanalen” med ”titta på brasa” innan Nils tog med barnen upp för nattning. Nu ska jag städa undan i köket och laga mustig pasta till mig och Nils. Vi kommer att äta till Six feet under, vilket vi alltid gör. Vilket alltid är bra. Älskar alltid bra.

5 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Vilken otroligt mysig dag! Blir springsugen, vilket inte vill säga lite! Plus: barnkalas som verkar 1. roliga 2. billiga 3. inte kräver att föräldrarna ska pyssla sig helt blå i ansiktet? Bästa någonsin!

    Gilla

  2. Åh Veijo, vilket fint namn! Det hette min finska farfar och hade liksom inte tänkt tanken på att det var brukbart som namn i dagens läge. Men när jag ser det nu – hur fint!?

    Gilla

  3. Tack! Vad gulligt skrivet! Veijo är döpt efter farbror Veijo som kom till Sverige med en namnlapp om halsen som krigsbarn under 2:a världskriget så ursprunget är finskt. Han är dock ensam på föris med sitt namn 😉 /Veijos mamma

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: