Nyläst och ett moget beslut

I veckan fattade jag beslutet att radera Two dots från min telefon. Ett helt obefintligt steg för alla i min omgivning (utom möjligen Nils), men ett stort kliv för mig. Avslappnande och mysigt som det var, så höll spelet på att ta över livet. Jag höll på med de där prickarna nästan hela tiden, om jag inte var tvungen att använda händerna till något annat. Framför allt spelade jag på kvällarna, i sängen, i stället för att läsa. Jag saknar att läsa. Och eftersom jag tydligen inte kan hantera ett mobilspel i måttliga mängder så fick jag gå cold turkey.

Nu ser jag fram emot att tugga i mig följande böcker. Antingen när jag får för mig att jag har råd att köpa dem eller när jag tar mig tid att gå till biblioteket:

– Hennes nya namn
– I love Dick
– Available dark/Se mörkret
– Fattigfällan
– Glöm mig
– The girls/Flickorna
– Störst av allt

Vill också passa på att blixtrecensera tre böcker jag ändå läst sedan sist. Vid de få tillfällen jag valde bok före Two dots.

All the bright places av Jennifer Niven handlar om två high school-personligheter med väldigt olika social status (en populär, en kuf) som råkar mötas på ett tak på skolområdet. För att eventuellt hoppa. Men det gör de inte. Och så inleds en vänskap och ett skolprojekt som går ut på att åka runt i delstaten Indiana där de bor för att samla information om ”udda turistattraktioner”.

Jag fick John Green-feeling av den här boken. Och nu när jag googlade för att kolla vilken delstat det handlar om såg jag att den beskrivs som ”The fault in our stars möter Eleanor Park”. Det tycker jag stämmer bra. Det är en fin bok.

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

Fast läs ännu hellre den här: Hausfrau av Jill Alexander Essbaum. En svinbra skildring av en amerikansk kvinna som lever ekonomiskt privilegierat hemmafruliv i Schweiz med man och tre barn och som enligt omgivningen borde ha det alldeles toppen, men som på insidan går sönder utan att riktigt förstå varför. Nattsvart ångest rakt igenom. Underbar bok.

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

Och så den här: Generation Loss av Elizabeth Hand. Den här var fruktansvärt bra. En förbannad podd beskriver det bättre än vad jag kan och de har till och med intervjuat författaren, så kika in på deras blogg och lyssna på podden för allt om den här trilogin (eller ska det bli en serie om fyra?) om fotografen Cass Neary som dricker för mycket, sätter sig själv i första rummet och är allmänt flinthård. Jag ser mycket fram emot att läsa del två i serien (Available dark/Se mörkret som jag nämner ovan).

Läs den här boken:

JA   NJA   NEJ

En tanke på “Nyläst och ett moget beslut

  1. Mår fortfarande dåligt av Hausfrau! Årtiondets feelbad! Försöker mig på första boken om Maj nu, som väl kanske är lite av dåtidens, svenska svar på den där? Jag har iaf inte kommit så långt, men jag gissar att hon har blivit gravid med \”fel\” karl nu. Rafflande ångest fortsätter.Och JA! Cass! Så pass bäst!Samt: kanske att det var något i luften igår för jag raderade minsann Pokémon GO!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: