Helgen i bilder

I går följde hela familjen med till Bossas tennisträning. Jag har bara sett henne spela en gång förut (det är alltid Nils som följer med) och att sitta där i går var som att äta jättemycket barndomsknark. Är ju uppvuxen i olika racketsporthallar, så ljudet av pingis och åsynen av min avkomma i sportkläder i en grupp med andra sportklädda blev nästan för mycket. Fast jag blev som lugn av det också! Som att känslan av att vissa tillstånd är konstanta vaggade in mig i en trygghet. Knäppt, för jag vill ju egentligen skynda att förändra det mesta. Tydligen är det icke applicerbart på föreningslivet och idrottshallar.

Tur att jag hade den här att springa efter så att jag inte hade tid att fundera ihjäl mig. 
Sedan gjorde vi det här smarta: åkte till ICA Focus och åt i deras restaurang. Man väljer vad man vill i deras färdigrättshylla eller i självplockssalladsbaren eller ur smörgåshyllan, betalar och värmer det som behöver värmas i mikrougn. Billigt som att gå på McDonalds, men mysigare och så får barnen titta på alla olika rätter innan de väljer, vilket jag tror bidrog till att de faktiskt åt ganska mycket. 
Också bra lördagsgodisurval på Focus. Saknar den affären. Så mustigt utbud. När jag och Nils bara var två personer bodde vi i Johanneberg och gjorde våra lyxhelgs-inköp där.
När vi ändå var på rätt sida av stan för att enkelt ta oss till Mölndal åkte vi dit och till Kvarnbyn. Har alltid velat kolla in den stadsdelen (tror att det är en stadsdel…), för det ska vara mysiga gator och hus och framför allt en FORS. Den var fet. Dundrade som ett åskväder. Tacksamt med små barn. Det räcker och blir över med underhållning av typen ”åka rulltrappa upp och ner på ICA Focus följt av att titta på ett snabbt och friskt vattendrag”.
Fast vi gjorde ett till besök när vi ändå var i grannkommunen: kollade in deras stadsmuseum. Det var SÅ BRA. Kan verkligen rekommendera. Det var något slags event där i går och barnen fick pyssla tillsammans med IKEAS gosedjursdesigners. 
Och så var det en gosedjursutställning. Tror att det håller på en bit in i 2017. Den var jättefin!
Mycket att titta, klämma och klättra på. Vi såg skylten om att man inte fick gå upp på björnens huvud lite för sent…
Man fick bygga sitt eget gosedjur också …
… och klä ut sig till ett. Det var verkligen ett jättejättejättebra museum  för barn. Jag har väl för övrigt klämt in 95 procent av livets museibesök de senaste sex åren, dvs post-kids. 
I går kväll gjorde vi det listiga att låta barnen äta middag picknick-style framför teven med levande ljus. Att göra ett event av middagen gör att de äter mer (har jag nämnt att de är som fågelungar i maten?) och de håller sig hyfsat lugna. 
Så att mamman får chansen att läsa ikapp sig. Det här tyckte jag var ett fint reportage i DN. 
Och så blev det söndag, alltså i dag, och då åkte vi hit. Till Åbybadet = äventyrsbad = världens roligaste ställe för barnen. Dock var det så fullt att det knappt gick att röra sig i vissa pooler, så på så vis var det vidrigt. Ändå värt det, för Bossa sa så här till mig i omklädningsrummet:
”Mamma, jag kan faktiskt inte tro det.”
”Tro vaddå?”
”Att vi är här! Det är nästan för bra för att vara sant. Det är overkligt.”

7 reaktioner till “Helgen i bilder

  1. Jag hör att ni borde bo i Mölndal! 🙂 Kan rekommendera Stensjön, fem minuter till museet och forsen, direktbuss till badet och cykelavstånd till stan!

    Gilla

  2. Tack Jenny, vad glad jag blir. Tycker att min blogg är så tråkig nu. Kan inte få ur mig någonting, för det är så ofta kaos i huvvet. Anonym – åhå, en flytt till Mölndal? Ska googla Stensjön nu.

    Gilla

  3. Det är så konstigt med bloggare! Jag har läst din fantastiska blogg i flera år (minns så väl när Ben föddes) så jag vet att du är en vanlig människa. Men ändå, när ni är på ica fokus kan jag inte låta blir att känna \”KOLLA!! Bossa vid bordet där jag har ätit när jag är på bokmässan OMG!!!\” Som om ni vore Brangelina hela gänget.Fast, det klart, det är ni ju nästan ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: