Dagen i bilder

I dag väckte barnen mig vid 7:40. En otrolig present att låta mig få sova så länge. Nu var natten hostig som vanligt, men man kan ju inte få allt? Försökte tacka barnen med mysig frukost. Ett barn åt, det andra ej. Ändå helt okej.

Sedan gjorde vi panflöjter av sugrör. Det uppskattades …

 … till dess att något (oklart vad) gick snett och Ben var tvungen att lägga sig under vardagsrumsbordet en stund.

Det löste sig genom utdelning av de kära skärmarna, vilket gav mig ro att ta hand om tvätten. Är snart nere på botten av tvätthögen. En månad av tre AirBnB-uthyrningar samt gäster över nyår genererar en del tvätt. Men det är gött med mycket tvätt, för då känns insatsen att ta hand om det så tillfredsställande.

Passade på att tvätta köksgolvet för första gången i år också. Jag gissar att jag älskar synen av blankt köksgolv lika mycket som Sandra Beijer gillar att känna sig helt nysminkad och pudermatt (hon skrev en gång att hon älskade det, så jag hittar inte på) (kan för övrigt också älska den känslan, men det blanka golvet vinner).

10:40 väckte jag Nils för att hinna till mitt spinningpass som började 11:30. Jag tog absolut inga bilder inne på Friskis, men så här nöjd var jag i bilen efteråt. För övrigt känns det helt koko att ta bilen till gymmet, men i dag var det så kallt att … plus att min cykel fortfarande är paj.

Hemma igen lunchade jag på egenlagad Tabbouleh (vet att det inte ser ut som Tabbouleh brukar se ut, men jag hade bara stora pärlcouscous hemma och inte de vanliga som inte syns) med oliver och Lidls cola light.

Sedan stängde jag in mig i sovrummet för att vika tvätt, men hoppsan jag råkade visst vika ner mig själv en stund också. Detta går emot alla regler i en barnfamilj. Man kan inte bara lägga sig mitt på dagen utan att be om lov eller åtminstone rapportera, men i dag bara blev det som så här.

När jag vaknat till liv gjorde vi varm oboy …

Som vi tog med ut för att ha en go vinterstund.

Dock var det så jäkla kallt och blåsigt att vi frös rövarna av oss även inne i vindskydd (trä-tipi på lekplatsen).

Och det upphaussade pulkaåkandet blev det inte mycket med. Gräset var grönare så att säga.

Vi gick hem till skärmarna i stället. Och jag fick läsa ut min tredje och sista julklappsbok.

Läste även den här smaskiga. Blev lite klokare och lite mer förvirrad.

Kvällen avslutades med dance off till De lyckliga kompisarna.

Och Shrek, popcorn och så vidare.

Nu sover di små och di vuxna ska svt playa På spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: