Protein

Häromdagen testade jag Sofias knep för att få i barnen annat än snabba carbs. Mina barn är väl inte unika i att de helst hade levt på bulle och pasta med smör om de fått välja. Så jag kan inte nog hylla detta knep som faktiskt funkade.

Det är enkelt. Koka röda linser och mixa.

Rör ner smeten i en vanlig pannkakssmet.

Grädda.

Tada! Här ser ni två barn som helt ovetande trycker i sig lins efter lins. Mjehehehe.

9 reaktioner till “Protein

 1. Det är helt magiskt. Kommer från den magiska kokboken Mera vego, där det finns en massa andra bra grejer. För övrigt är det så att om man inte orkar mixa så känns linserna ändå inte. Däremot syns de som små prickar, och det skulle ju barnens hökögon se direkt.

  Gilla

 2. Älskar att lura i barnen nyttigheter. Oftast nästan omöjligt, men det här funkade över förväntan. Bo åt till och med TVÅ pannkakor, vilket är unheard of. Lisa – åh men jag har ju Mera Vego. Kopplade inte.

  Gilla

 3. Ja, det är underbart- i köttbullar, gröt…allt! Har utvecklat mina pannkakor till att de numera är gjorda på en mix av pumpa, kokta röda linser, många ägg, havremjöl, psylliumhusk och kokosolja och vatten. Så nu alltså även mjölk och glutenfria. Det bästa är att ta det ett litet steg i taget, smyga in större och större mängder. Och dölja det onda under ett täcke av ketchup (köttbullar med en tredjedel quorn å, en tredjedel linser alltså)

  Gilla

 4. Detta ska testas! Har läst det i Mera vego men liksom inte kommit mig för att testa än, har varit nöjd om sonen ätit vanliga pannkakor överhuvudtaget.

  Gilla

 5. Obs! Har ej mera vego utan kom på detta för mig själv en dag (vilket jag är så himla stolt över att jag faktiskt känner att jag måste påpeka det här så att ingen tror att jag snor recept utan att credda), men om det finns sådana här smarta knep i den kanske jag köper den små småningom!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: