Februarifoton #7 – i stället för kött

Herregud vad trött jag är här och nu. Kylan gör att växlarna på min cykel lägger av och i dag fastnande den på trean (av tre växlar). För att göra allt lite jobbigare för mig klämde jag in ett spinningpass före hemtrampet över Älvsborgsbron. Jag hade väl kunnat nöja mig med Hisingen-Majorna och tillbaka med issmärta i ansiktet, svidande lår och domnade fingrar, men Luther påminner mig ofta om att det ska vara jobbigt att leva. (Vet egentligen inte om Luther tyckte så.)

I alla fall så är dagens tema ”i stället för kött” och det tänker jag ganska mycket på. Särskilt vissa stunder, när det ska skrivas debattartiklar för partiet jag är pressekreterare för. Så här lät det när jag skrev en text tillsammans med två av politikerna före jul.

Eftersom jag vill hålla mig till reglerna för den här utmaningen så ska jag bildsätta, men då jag inte tog några bilder av mina (förvisso köttfria) måltider i dag kommer en gammal bild. Från tiden då jag fortfarande orkade kategorisera inläggen.

Det är en god köttfri macka som jag skrev så här om, då:

Nu ska jag berätta om min bästa macka!

Så här gör man:

– Ta ett gott bröd. Jag valde något surdegstjofräs från Hemköp. Häll lite olivolja på varje snittyta och skjutsa in i ugnen en stund, så att det blir varmt och mysigt.
– Gör i ordning en röra bestående av: mosad avokado, finhackad rödlök, pressade vitlöksklyftor (eller klyftA om man tycker att det räcker), saft av halv citron, crème fraîche, finhackad tomat, tabasco, salt och peppar.
– Strimla isbergssallad.
– Ta ut mackan ur ugnen, lägg på röran och toppa med isbergssallad för krispets skull.
– Servera med goda chips och trevlig läsk.

2 reaktioner till “Februarifoton #7 – i stället för kött

  1. Tipsar om goda linsbiffar med tanke på temat. Jag glömde äggen vilket gjorde att de var lite kämpiga att steka. Gott blev det som bara den dock!2 dl okokta röda linser2 morötter1 gul lök1 dl solrosfrön1-2 dl havregryn150g fetaost2 ägg soltorkade tomatersalt1 tsk chilipulver2 tsk oregano eller kryddor efter behag Koka linserna tills de är mjuka, det gör inget om de blir lite överkokta. Riv morötterna fint och hacka löken, blanda med de kokta linserna, solrosfröna, tärnad fetaost, soltorkade tomaterna i bitar och kryddor. Blanda i havregryn/kli så det blir en lagom kladdig konsistens. Forma till biffar och stek i olja.Älskar att dagligen titta in på din blogg Maria. Du är så bra och jag längtar efter en redig Dinatareunion det här året. Styrka, pepp och 1000 kramar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: