Februarifoton #9 – något fult

Det som hänt i Sollefteå, beslutet om att lägga ner förlossningen, vilket innebär att många får 20 mil till närmsta barnmorska när de ska föda, är fult. Det är så fult att jag ser blodrött av att tänka på det.

Om jag vill vara riktigt populistisk hade jag kunnat ta upp det faktum att Bo förmodligen inte levt i dag om jag hade varit 20 mil från Östra sjukhuset när hon skulle ut. Hur många ”föda i bil”-kurser jag än fått gå på.  Men det ska jag inte prata om, för det går inte riktigt att tänka på.

Jag träffade Gudrun Schyman i dag och pratade om det. Vi ser väldigt glada ut på bilden, för det kan ju bli så när det ska tas selfie. Men egentligen vill man ju grina och hitta närmsta barrikad.

Skrev om det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: