Februarifoton #13 – till middag i dag

Jag vill hellre prata om gårdagens middag. Då åt vi, för första gången och helt efter mitt huvud och hunger, friterade OCH gratinerade tacos.

Oh my oh my vad gott det var. En middag att minnas! Kanske bidrog att vi i går lämnade barnen till mina föräldrar och nu har nästan en hel barnfri vecka framför oss, med ”middag när vi vill” och allt vad det innebär. Men också för att det smakar så bra med friterade och ostgratinerade saker.

Mitt bästa tacotips är att köpa tortillaskalen som till viss del består av majs (finns det sådana som är helt gjorda på majs att tillgå på vanligt förekommande mataffär? berätta gärna i så fall) i stället för vetetortillas. De är nämligen mer frityrkompatibla.

Brassa sedan på med olja (jag har den som heter frityrolja) i stekpannan och fritera skalen till dess att de är gyllene, ta upp dem (jag använder pincett) och låt rinna av lite innan du viker dem och saltar.

Sedan kan du fylla med grejer och ost och köra in dem i ugnen. Men hur får man dem att stå upp i ugnen?

Jo, det ska jag berätta. Då tar du en sådan här muffinsplåt och vänder den uppåner. Det ger dig perfekta tacohållare som funkar fint i ugn. Lifehack/tacohack.

En tanke på “Februarifoton #13 – till middag i dag

  1. Jag dreglar!! Mmmm, din mat… mmmmm, dina tacos.. Får en lägga in en beställning på tacomiddag i maj?Puss från Kattski

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: