Som förr i världen

I dag lämnade vi lilla och stora kaospatullen hos farfar och farmor i Halmstad och …
… fick en fin lapp av stora.
Sedan dess har det mest gått ut på att jag hållit saker i handen. Som en bok på Öresundståget. 
 En grøn.

 Ett pommes med dipp. 
 En fadøl. 

Vi är i Köpenhamn, jag och Nils, för att uppleva jullappen jag fick av honom. Konsert med Methyl Ethel på det här, till synes osedvanligt mysiga, stället. Det är så härligt. Vi stannar till på söndag. Vi ska tramsa, gå på second hand-butiker, bokaffärer och matmarknader. Jag är avundsjuk på mig själv. Kan inte fatta att vi får ha det så här härligt och att allt ligger framför oss. 
Ps: osvenskt sätt att sälja öl på här. Köp nio – få en gratis!

5 reaktioner till “Som förr i världen

  1. Maria, det är så så satans värd.Faktum är att du alltid är värd att ha den där känslan i kroppen.Dagligen.Ha en underbar helg!//Anna-KArin

    Gilla

  2. Lite tips från en som bor här:Gå genom Assistentkirkegården til Jægerborggade. Drik kaffe där. Drik øl på Fermentoren på Vesterbro. Eller drik øl på Kølsters 12 haner på Rantzausgade. Man kan sitta i den ena av Torvehallerne – den som har mer caféverksamhet. Ät på Alimentari på Islands brygge. Seriöst gott och mycket prisvärt. Trevlig betjäning och personal som är stolta över sitt ställe. Det är dokumentarfilmfestival nu – CPH:DOX. Köp öl hos Kioskh på Sønder Boulevard (nere i källaren) här finns även annat skoj. Eller drik öl hos Warpigs. Där kan man även äta men mest om om man äter kött.Drik vin hos Terroristen vinbar. Tyvärr så stänger de flesta second hand butiker nog ungefär nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: