Bens och mammas bästa lördag

Ben vet ingenting om terrorism. Den här helgen är jag ensam med honom, för Nils är i Trysil på jobbresa och Bo är i Åmål hos sina kusiner.

 I dag bestämde vi att det skulle bli vår bästa lördag. Vi gjorde en lista …

… och satte igång. Fast innan vi gjorde pannkaksfrukost med glass kunde vi bocka av den i efterhand konstruerade punkt nummer 1. Ben (och därmed också jag) sov nämligen till 9.30. Detta är unheard of och kanske en anledning god som någon att ordna så att barnen sover i olika rum igen. 
Efter frukost fick Ben paddan medan jag städade och duschade. 

Passade på att städa mig ordentligt, med aktivt kol i ansikte och på tänder. Detta är min bästa huskur. Nästan gratis och funkar verkligen. Det drar ut gifter, så ansiktet känns rent, och så bleker det tänderna märkbart. Det finns produkter med fräcka hemsidor som gör samma sak, men det är ju liksom det aktiva kolet som är grejen. Och det finns billigt på hälsokost eller Amazon.

 Sedan tog vi Julia Aurora till Max för att bocka av ”äta pommes frites” från listan.

 Lekte lite också.

 Och handlade på Coop. Ben fick köpa det här, pga kärleken till Hello Kitty.

En person sa till mig att jag hade sådan tur som hade så bra hjälp. ”Det här är ett sätt att rasta barnet på. Han älskar det, alla vinner”, kunde jag ha svarat.

Vi köpte lördagsgodis så att det yrde karameller.

Sedan, vid betalningen, gick Ben in i ett av sina svårmod. Det blev två i dag. Återkommer.

Splurgade cirka 350 kronor på Skopunkten och ekiperade 3/4 av familjen med likadana skor från Lejon.

När vi kom hem bakade vi kolakakor. Gud, jag är verkligen ingen bak-lover. Det blir så kladdigt och jag gillar inte att äta fikabröd (vet att det kan uppfattas som rent knäppt). Men Ben älskar att baka, så vad gör man inte?

Ben fick bestämma middag och han ville ha pasta med fiskbullar. Fast när det var klart ville han bara ha majs på spaghettin.

Jag är mer av en spaghetti med olivolja, smör, salt, peppar, parmesan och basilika-person.

Sedan gick han in i dagens andra svårmod. Fan, jag hatar när jag inte kan nå honom och när jag inte förstår varför han går in i sig själv. Ibland håller det på länge, länge. Det går inte att prata med honom och blicken är inåtvänd.

Lyckades locka tillbaka honom genom att prata genom Ninni (hans kanin) och även om han inte åt något (gud, hans totala intag i dag: 1/12 pannkaka, 12 pommes frites, 10 godisbitar, 1/10 äpple, 4 spaghetti, 1/6 majskaka, 10 ostbågar, mjölk, vatten, äppeljuice) så kom han tillbaka till mig och vi kunde bada.

 Jag tyckte att han var så jävla gullig när han frös efter badet och skapade en kokong.

Ja, och så avslutade vi med en snacksbricka som han knappt rörde och valfri film från Netflix barnutbud (hotell Transylvanien 2).

Mycket härlig dag med mitt minsta, svårmodiga och roliga barn.

5 reaktioner till “Bens och mammas bästa lördag

  1. Fan, du skriver så fint om honom. Och är nyfiken på hur han kommer att bli som storbarn/vuxen! Hoppas att du får veta mer om vad som rör sig i hans inre!

    Gilla

  2. Samma här, kikar in och håller tummarna, men fattar ju såklart om det inte hinns/prioriteras/vill hållas på med blogg just nu. Men iallafall, tycker väldigt mycket om din blogg, uppdaterad eller ej 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: