Bananpengar, Bubbas vrede och flicktröjor

Här är några dåligheter från i dag:

Bens humör efter förskolan. Herre-himla-gud vad sur han var. Alla har ju dåliga dagar, men satan vad jobbigt det är när alla arga stjärnor linjerar i den fyraårige lelle kröppa på en och samma gång. Speciellt när mamman är helt dagvill pga långhelg och inte riktigt känner att hon hinner med. Mmm. Tålamod tålamod. Allt var NEJ och GRÅT och inte fanns det någonting hemma som gick att äta (lagade ändå exakt det han bad om – spaghetti och bacon – vid sidan om den andra middagen jag planerat but he be like HELL NO när han fick se specialbeställningen på sin tallrik) förutom BANANPENGAR och vi hade ingen banan hemma, så. (Bild från häromdagen när vi var på promenadloppis i Bräcke och Ben fick köpa en egen Hello Kitty. Då var han glad.)

När Nils kom hem drog jag snabbt till Lidl i Biskopsgården för att köpa bananer och bretzel. Bo älskar bretzels mer än livet så ibland frångår jag vanliga Coop för att bistå hennes kvällsmackedrömmar.

I kväll fick jag inga bretzels (de var slut), men jag fick en jävligt skakig upplevelse när en bil körde JÄTTEFORT rakt in i en rondell som jag redan äntrat. Snabbkörarbilen hade väjningsplikt, men måste ha missat att jag fanns? Jag fick göra en abbrovinch och tvärbromsa och liksom ställa mig på sniskan så att han (det var en han) kunde bröla förbi, men hade jag varit bara pyttelite mindre uppmärksam hade det definitivt blivit en krock. Noterade att personen i bilen som struntade i väjningsplikten satt och HÖLL PÅ MED SIN MOBIL när han körde. VAD FAN?

En annan dålig sak från i dag, när vi ändå är på ämnet, är att slå in en öppen dörr, men det handlar om de här tröjorna från Lindex. Bo behövde nya t-shirts och jag köpte tre från basutbudet ”ta 3, betala för 2”. Blandade från flick- och pojkavdelningarna och låt oss inte gå in på att de delar in kläder efter kön, men vi kan väl dröja oss kvar vid det faktum att det skiljer så jävla mycket i storlek på skiten. Dessa två t-shirts är båda i storlek 122 centilong. ”Seså du flickjänta, in i det trängre plagget med dig, det förminskade livsutrymmet börjar här.”

”Inte alla tröjor!” kanske någon säger nu, men jo, det gäller åtminstone samtliga t-shirts i basutbudet på Lindex, jag mätte.

4 reaktioner till “Bananpengar, Bubbas vrede och flicktröjor

  1. Du har mina sympatier om Ben, vårt barn har haft ett antal sådana dagar på sista tiden och det tar verkligen musten ur en. Jag blir så arg på kläduppdelningen och storlekarna. Och trycken och färgerna…Är der någon som vet var man kan hitta rosa kläder utan volanger, insytt, glitter etc?

    Gilla

  2. Hear hear om kläderna! Köpte shorts häromdagen och det var fan ett SKÄMT vad mycket skiljde i tyg mellan pojk-och flock! Men rätt strl var slut på pojk och hon var tvungen att ha nåt kortbyxor-aktigt, slutade med att jag köpte de minst rosa och lade ned i benen sen. Ändå lårkorta. Så sjukt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: