Ska det vara så här, det känns rätt orimligt ibland

I helgen var jag och Nils på temafest i Halmstad. När man osade till festen fick man ett mejl med information om vem man skulle gå som. Jag älskar temafester – tycker att de är livet. Den här var extra extra kul, för alla hade gått in för det så hårt och verkligen satsat. På bilden ser man kanske att Nils var Obelix och jag Cleopatra. Ben och Bo fotobombar…
Men nu är vi tillbaka i vardagen igen och den här veckan är som en parodi på det_berömda_familjepuzzlet. Okej, here goes:

I dag kom vi på klockan 7:50, när barnen och Nils var på väg ut genom dörren, att Bossa hade utflykt och skulle ha med sig ”matsäck som ersätter lunch och gärna också lite gofika”. Snabbt som ett svett slängde jag ett ägg i pannan och rafsade ihop en dubbelmacka i ugnsfolie. En fryst bulle (”det gör ingenting om den är lite hård, mamma”) åkte med också.

Samtidigt hade Ben BVC-besök på morgonen. Det fick Nils ta. Läkaren var samma som under två års tid vägrade tro på att Ben hade ont på nätterna. ”Har ni testat att ta upp honom? Eller kanske är han hungrig?”. Nils upplevde att hon ville ta igen för tidigare misstag, för nu har vi remisser upp över öronen (no pun intended). Han ska få gå till logoped, på hörselkontroll och rör-kontroll och utredas av BUP. Förutom att vi ska hålla vidare uppsikt över hans ringa storlek. Vi fick ingen remiss för att kolla mandlar, vilket var vad jag hoppades mest på, men jag har ju också egenremissen jag gjorde till Sahlgrenska. Så det ordnar sig på något vis. Det är mycket nu, med Ben. Pedagogerna på förskolan pratar om en fyraårskris. Jo, något är det.

Okej, hetsveckan fortsätter i morgon, med tandläkarbesök mitt på eftermiddagen för Bo. Den får Nils också ta.

Sedan är det onsdag och skolavslutning. Och så är visst fritids stängt på fredag. Det hade vi missat helt – en annan förälder upplyste mig i dag. Det får vi … lösa på något vis. Bo får följa med till kontoret. Fast vi har iofs möten…

Fredag eftermiddag: sommarfest på föräldrakooperativet.

Gah, jag har så fruktansvärt mycket att jobbskriva i veckan att jag skulle behöva sitta helt koncentrerad med det i tre oavbrutna arbetsdagar. Men jag kanske kan skriva på nätterna?

Jag brukar inte drabbas av jämförelsegrejen och tänka på hur andra familjer har det. Men nu undrar jag hur tusan folk löser allting.

Vet ni vad hjärnan min börjar tänka på nu? Jo, den tänker på att vi inte packat upp sedan helgen och att vi verkligen, verkligen borde städa vårt hus. Håhåjaja.

I dag gjorde vi i alla fall Labyrintslajm efter middagen som Ben inte åt (han sprang omkring och skrek att han inte älskade maten medan vi andra käkade) (tips: kolla in Labyrintpyssel på SVT Play). Och Mia Skäringers och Anna Mannheimers nya podcast är jättejättebra. Och är det inte säsongspremiär för Game of Thrones snart? *tänker positivt*

7 reaktioner till “Ska det vara så här, det känns rätt orimligt ibland

  1. Mitt tips: sluta med slime. Sätt ungarna framför tvn några veckor. Ni har underhållit dom med såååå himla mycket kul i deras liv att två veckor helt utan påhitt inte skadar dom ett dugg. Få en chans att komma igen. Om dom kollar paddan hela kvällen så hinner du kanske komma ikapp med skrivandet. Jag förbjuder dig att skriva på natten. Ibland måste en släppa på prestigen och bara kapitulera. Idag sparkade Elvira mig i magen när jag skulle ta paddan. På ren reflex skrek jag \”men vad i helvete gör du?!\”. Hon grät. Jag bad om ursäkt och grät en skvätt. MvhMother of the year

    Gilla

  2. På skolan där jag jobbar ser vi i personalen till att avbeställa skollunchen eleverna och förskoleklassbarnen skulle fått serverat i matsalen den eller de dagar som är utflykts eller friluftsdag. Och så beställer vi utflyktslunch och dryck i stället. Som vi ser till att ta med till alla elever och barn. Så slipper barnen, vars föräldrar av vilken anledning som helst inte får ihop det, vara utan. Meckigt för oss personal, men det finns mat till alla. Avgiftsfri kommunal skola, kommunal avgiftsfri skollunch. Funkar.

    Gilla

  3. Vi löser det genom att 2 av 2 vuxna jobbar deltid, bor o lgnhet m många barn i trappen/gården. Familjerna I trappen hjälper varandra m middagar hämtningar o barnpassning mm. Även andra förskolekompisar som turas om att gå hem till varandra efter fsk. Lagar gröt o macka t middag alt 2-dagars-middag, dvs lagar middag som vi äter två dagar. Tex måndag gröt tisdag pasta o köttfärssås upprepas onsdag o torsdag. Vi har betald barnvakt ca 2-3 t varje vecka- antingen hämtning o lek el kväll så vuxna kan gå ut. Vi har inga föräldrar som kan hjälpa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: